Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 23. szombat
SimTech

Audi Hungaria: robot támogatja az emberi kezet

Az innováció jegyében az Audi Hungaria következetesen és fenntarthatóan újabb és újabb technológiákat alkalmaz mind a motor- mind a járműgyártás területén. Ennek legújabb példájaként a járműgyár minőségbiztosítási e-laboratóriumában egy érintést szimuláló robot, az úgynevezett Haptik robot végzi az autók belső terének érzet alapú komfortoptimalizálását.

A vizsgálat során lényegében az emberi ujj szerepét támogatja, és méréseinek köszönhetően az olyan apró részletek, mit egy-egy kapcsoló vagy gomb megnyomása is tökéletesre hangolható.

5201cad3-506e-4467-bbbf-08790e2056ab_resizeA Haptik robot segítségével az Audi Hungaria szakemberei a legkülönfélébb megnyomható, dönthető, billenthető és tekerhető kapcsolókat tudják vizsgálni az autók belső terében. A mérőrobot részét képezi egy speciális nyomatékszenzor, illetve a Haptik mérőszerszám. Ezek segítségével modellezhető az ember keze, bőre és izomzatának viselkedése egy-egy alkatrész megérintése, megnyomása, vagy elforgatása során. A mért adatok objektíven segítik a tökéletes beállítást, például az Audi TT középkonzolján, amelyen mind billenő-, tekerő-, mind nyomógombok is találhatóak.

3cbf713b-9490-4bc1-9026-d164c87c30a7_resize

Az Audi Hungaria járműgyárának átfogó minőségbiztosítási rendszere garantálja valamennyi győri termék prémium minőségét.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?