Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. január 20. hétfő

Robot

Japánban már kapható a Toyota családi robotja

Már megkezdték a forgalmazását, ráadásul átszámítva egyáltalán nem is drága. Bemutatjuk a japánok családi robotját, a Kirobo Minit!

részletek

Jönnek a humanoid robotok?

Jóllehet legtöbben a környezetbarát hibrid autókra asszociálunk a Toyota vagy a Lexus márkanevek hallatán, a világ leginnovatívabb autógyártójának tartott Toyotát a robotika és a mesterséges intelligencia területét érintő kutatások tekintetében is a világ legfejlettebb vállalatai között jegyzik. Az ezeken alapuló autonóm autózás területén is vezető autógyártó a napokban mutatta T-HR3 névre hallgató harmadik generációs humanoid robotját, amely az új, fejlett nyomatékszervó modulok és a vezérlő állás révén távirányítással is biztonságosan és zökkenőmentesen működtethető.

részletek

Mozgáskorlátozottakon segít a Toyota robotja

A világ leginnovatívabb autógyártójának tartott, ám az előremutató technológiai fejlesztések, így a robotika területén is vezető szerepet betöltő Toyota 2017 őszétől megkezdi a Welwalk WW-1000 elnevezésű rehabilitációs segédrobot kölcsönzését: a robot azzal a céllal készült, hogy segítse azok rehabilitációját, akiknek agyvérzés vagy más okok miatt korlátozott a járásuk.

részletek

A Toyota robotjai az elöregedő társadalom szolgálatában

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előrejelzése szerint 2050-re a világ népességének 22 százaléka 60 év fölötti lesz. A japán kormány kutatásai szerint 2060-ra a szigetország lakosságának 40 százaléka lesz 65 éves vagy még idősebb, így várhatóan egyre több szociális gondozóra lesz szükség.

részletek

Robotok bevetésen az Audinál

Az Audi Hungaria tovább halad az okos gyár felé vezető úton: a legnépszerűbb győri motor, a négyhengeres Otto-motor gyártósorán a már meglévő hat robot mellé újabb robotkollégát állítottak üzembe.

részletek
Olvastad már?