DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Ezt gondolja Raikkönen az online versenyzésről

Rossz hír azoknak, akik arra számítanak, hogy előbb-utóbb a veterán is csatlakozni fog a szimulátoros futamokhoz: nem érdekli a dolog, inkább megvárja, amíg igazi verseny lesz.

Egyre több aktív pilóta indul online szimulátorversenyeken a kényszerszünetben, a virtuális Kínai Nagydíjon már heten voltak, nem beszélve a mezőny korábbi tagjairól. Nemrég arról lehetett hallani, hogy Sebastian Vettel is beszerezte a szükséges felszerelést – személye azért is érdekes, mert ő a korábbi, 30 év feletti generációt képviseli, nem az online versenyzésen felnövő fiatalokat.

A rajongók természetesen bíznak benne, hogy Vettelt rövidesen látják valamelyik versenyen is. Korábbi csapattársa, Kimi Raikkönen esetében az esély a nullához közelít: a finnről ismert, hogy mindenkori istállójának szimulátorától is ódzkodott, nemhogy még versenyezzen is a virtuális térben.

 



„Nem arról van szó, hogy nem szerettem, de mondjuk úgy, nem pont azért választottam ezt a munkát, hogy Olaszországba utazgassak csak azért, hogy egy szimulátorban üldögéljek” – mondta Raikkönen a Corriere della Serának, arra utalva, amikor még a Ferrarinál szerepelt. „Versenypályán menni egy más dolog. Egyébként is, azok a szimulátorok teljesen különbözőek, sokkalta összetettebbek, mint az online versenyzés programjai. Nem igazán érdekel a dolog, inkább várok, amíg igazi pályára mehetek.”

Egyre valósabb lehetőségnek tűnik, hogy július elején, Ausztriában végre elkezdődik a szezon. Raikkönen bízik a döntéshozók belátásában, és egy elnyújtott téli szünethez hasonlítja a jelenlegi helyzetet, egy jelentős különbséggel.

„A Formula-1-es vezetés és az FIA dönteni fog a szezon folytatásáról, ha újra biztonságos lesz. Nem mi hozzuk meg ezt a döntést, abban viszont biztos vagyok, hogy alaposan mérlegelni fognak. Normál esetben a téli szünet végén Barcelonába megyünk tesztelni, most viszont egyenesen az első versenyre fogunk. De nem látok ebben problémát, motivált vagyok, újra versenyezni szeretnék” – hangsúlyozta Raikkönen, hogy a sport teljes közösségéhez hasonlóan nagyon várja a tétlenség végét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: