DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

F1 Hungary Liga: A Racing Point által uralt bajnokság

A tabellát vezető Daniel_Hun idei hetedik győzelmét hozta az F1 Hungary Liga Orosz Nagydíja, ahol a bajnoki címvédő Achia második, míg Szijjgames harmadik lett. Előd újra rengeteg pontot bukott Danihoz képest és csak ötödikként zárt.

Az időmérő megint teljesen máshogy nézett ki, ott az újonc RobitKanalez szerezte meg a pole-pozíciót, őt követte meglepetésre Heyman és a mostanában gyenge formát mutató Veloce_Beneref. Dani a tizenharmadik, Előd a negyedik helyről rajtolhatott, így a kvalifikáció után mindenki Előd győzelmét várta, aki tizenhárom futam óta nem tudott nyerni a bajnokságban.  

A rajt és az első körök az orosz pályához hűen rengeteg csatát és helyezkedést hoztak, a száraz pályás nyitányt a verseny felétől kezdve egyre intenzívebb eső váltotta - ez sokaknak kedvezett, sokan viszont nem örültek neki. Az eső már megszokott módon Daninak jött nagyon jól és a pályát leghamarabb kiismerve máris felvette a ritmust, hamar erős tempót autózott, a többi esőmenő (Kasza vagy éppen Antalics) viszont nem tudott ezzel élni.  

A rajtvonalon ugyan Achia ment át elsőként, azonban a versenyen összeszedett büntetése után már Daniel_Hun nyerte a futamot, a dobogósok után következett Xray a negyedik helyen, Hun_Safee hatodik, Veloce pedig hetedik lett. A másik Racing Point-versenyző Dovmike a mezőny végéről rajtolva nyolcadikként ért célba.  

Ezzel nem is kérdés, hogy Dani megnyeri-e az egyéni bajnokságot és ezzel együtt a harmadik magyar bajnoki címét, hiszen ez a folyamatos stabil topteljesítmény egy 104 pontos előnyt jelent neki - csak az a kérdés, hogy lesz-e bajnokavatás Suzukában, vagy Előd a kedvenc pályáján sikeresen eltolja-e azt. Ez ma este a 21:30-kor kezdődő élő közvetítésben kiderül.  

Amiért inkább nagy csata várható, az a bajnokság harmadik helye, ott Szijjgamesnek 284, Xraynek 281, KaszaKristofnak 273 pontja van, őket követi kisebb lemaradásban Achia 241, Veloce 225 és Hun_Safee 223 ponttal.  

Az Orosz Nagydíj rövid videós összefoglalója:

Élő futamok: https://www.youtube.com/channel/UCY3bd7kNJS9a3f30JolRTIg  

További tartalom és információ: https://www.facebook.com/f1hungaryliga/  

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: