DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

F1 Hungary Liga: Eldőlni látszik a bajnokság?

Daniel_Hun szezonbeli hatodik győzelmét hozta a szingapúri éjszaka, ezzel 94 pontra növelte előnyét Előddel szemben hat futammal a bajnokság vége előtt.

Az időmérőn a címvédő Achia rakott össze egy űridőt, mögüle rajtolhatott Daniel_Hun és a két Mercedes, Donceleger és Antalics. A verseny hatalmas csatákat hozott a mezőnyben és ezúttal az élen is, hiszen Achia és Dani végig egymás nyakán, egymásra nyomást helyezve versenyeztek. A futam első szakaszában Dani volt az üldöző, aztán Achia, majd amikor fordult volna a kocka, Dani egy határozott manővert bemutatva győzelmet érő előzést hozott össze.  

A dobogó legalsó fokáért is óriási küzdelem zajlott, ott Antalics és az Alfa Romeóban versenyző Somkipex mutatott be talán még az élmenőkénél is kiélezettebb csatát. Végül azonban hiába pezsgőzhetett a dobogón Antalics, ugyanis egy szabálytalan manőver után időbüntetést kapott, aminek következtében csak hatodik lett és a lepattanóra jól érkező KaszaKristóf hozta el a harmadik helyet. Somkipex negyedik, Robeet pedig ötödik helyen végzett.  

A bajnokságban Danit üldöző Előd mindössze nyolcadik lett, így rendkívül nehéz helyzetből várhatja a folytatást. Az utolsó hat futamon az időmérős pontokat is beleszámolva még 222 egység szerezhető, így még korai felragasztani Dani sisakjára a harmadik csillagot, de meglehetősen közel került ehhez. Elődnek az extra teljesítmény mellett szerencsére is szüksége lesz a folytatásban.  

A futam rövid összefoglaló videója:

 

Ma este pedig 21:30-as kezdéssel az Orosz Nagydíj veszi kezdetét.  Élőben való megtekintés:  

https://www.youtube.com/channel/UCY3bd7kNJS9a3f30JolRTIg/videos  

 

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: