DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

F1 Hungary Liga: Büntetések rendezték át a dobogót

Az idei szezon tizedik helyszíne volt a Brit Nagydíj. Az ötödik szezon bajnoka, Hun_Safee idei első győzelmét aratta, végig kézben tartva a futamot, korábbi nagy sikereit lemásolva vezetett, és egy apró megingás sem volt látható nála. Mögötte viszont rendesen zajlott az élet.

Kezdjük az időmérővel! Teljesen kiszámíthatatlan volt, hogy vajon, ki tud összerakni egy olyan kört, amivel 3-4 pozíciót javíthat, vagy akár a pole-pozíciót is megszerezheti.  

Végül ez nem kis meglepetésre, Dovmikenak sikerült, elhappolva a végén azt, Hun_Safee elől. Harmadik helyről, már nem is meglepetés, hogy a 16 éves Veloce_Beneref indulhatott, míg a negyedik és ötödik helyen Somki és Szijjgames várhatta, a kialvó lámpákat.  

Rendkívül ritka a valóságban is, ha egy pilóta kiugrik, de sokszor látható, hogy rendesen tapogatják a határokat, néha talán már csak érzésből kezdik el sebességbe rakni az autót és adagolni a gázt. Nincs ez másképpen az F1 Hungary bajnokságában sem, ahol rendkívül nagy ritkaság az, ha valaki picit túlvállalja magát és kiugrik. Előd és Shevcsenko is így járt, ezzel megpecsételve futamukat.  Különösen fájó lehet ez nekik, hiszen míg Előd, a címért megy Daniel_Hun ellen, addig Shevcsenko top 5-ben próbál maradni, több-kevesebb sikerrel.  

 



A futam ezután szépen csordogált a saját kis ütemében, és kialakultak néhol már gokartfutamra emlékeztető csaták a pályán. Emlékezetes volt Antalics előzése Achia ellen, vagy Daniel_Hun és Petilos párharca, ahol Petilos küldte haza leporolni Dani két bajnoki serlegét.  Végül pedig Dovmike, képtelen volt tartani az élmezőny tempóját, és szépen lassan haladt hátrafelé a mezőnyben.  

A győzelmet Hun_Safee szerezte meg magabiztosan, második lett Veloce_Beneref, aki zsinórban szállítja a dobogókat és az erős pontokat, magának és a Haas csapatának egyaránt. Az elvileg harmadik helyen célba érkező Xray utólagos 10 másodperces büntetésének köszönhetően csak ötödik lett végül, de az őt követő Daniel_Hun is kapott 5 másodpercet, egy szabálytalan manőver miatt, így hiába érezte már a pezsgő ízét Xray büntetése után, végül azt az amúgy ötödik helyen végző Achia szerezte meg, egy nagyszerű versenyzést bemutatva.  

A verseny rövid összefoglalója:  

Köszönjük a rengeteg figyelmet az oldalunkon, nagyon hálásak vagyunk érte!  

Videóink rendre 4-6 ezer megtekintés között mozog, és ebben rengeteg köszönet van partnereinknek.  Az Autósport és Formula Magazin, Konzolvilág, GpShop, Ps4 Hungary, mind-mind elkötelezettek az eSport felé és nagy segítséget nyújtanak számunkra. Ma este 21:30-kor folytatódik a szezon a Német Nagydíjjal.  

Ha valakit érdekelnek további tartalmak és vagy tabellák, statisztikák, előzések: https://www.facebook.com/f1hungaryliga/  

Élő futamok: https://www.youtube.com/channel/UCY3bd7kNJS9a3f30JolRTIg

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: