DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Rajtol az F1 Hungary Liga VII. szezonja

Jövő héten kezdetét veszi az egyik legrégebbi és legszínvonalasabb magyar F1-es szimulátorbajnokság. Alább olvasható a liga bemutatása a szervezők szavaival.



Üdvözlünk minden egyes Forma-1-rajongót, kiemelve azokat, akik valamikor bármilyen formában játszottak már Forma-1-et szimuláló játékkal.

Szeretném bemutatni azt a Forma-1-es bajnokságot, amelynek futamairól minden héten olvashattok majd a Formula.hu-n, a futamokat pedig élőben is megtekinthetitek két kommentátor közvetítésében. Ez az F1 Hungary Liga, ami az országban egyedülálló módon működik.

Megtalálható benne statisztikai mutató a pilótákról, rengeteg táblázat, komoly díjazás, balesetek eldöntésére külön versenybizottság, valamint egységes autók egységes szabályokkal. Itt minden pilóta ugyanolyan teljesítményű autóval megy, itt csak az dönt, hogy ki hogyan érez rá a pályára. vagy kinek jön ki szerencsésen egy safety car-fázis vagy a stratégia.

Ezenkívül az időmérőn sincsenek leosztva a lapok, hiszen a túraautózáshoz hasonlóan az időmérő top 10 helyezettje az elsőtől lefelé haladva súlyt kap, és ezt a súlyt cipeli magával az egész szezonban tovább. Ezzel kiszámíthatatlan futamokat generálunk, láthatók hatalmas előretörések, meglepetésgyőzelmek, szélsőséges stratégiák, és a legfontosabb, hogy sikerélmény és folyamatos motiváció mindenkinek. Szezon közepe felé, amikor a súlyozásnak köszönhetően elég jó balanszban vannak már a tempók, 7-8 tizeden belül van 20 autó. Emiatt itt egy időmérőt is érdemes végignézni, ami csak 18 perces, ezért gyakorlatilag egy folyamatos Q3-as tűzijáték.

Pontozás szerint minden pozíció pontot ér, így nincs olyan, hogy valaki a 15. helyen beletörődve körözget, minden egyes előzéssel feljebb tud lépni a tabellán. Ez egy motiváció a támadásra és előzésekre.

Persze igyekszünk kordában tartani ezeket is, hiszen simulation törésen működik a verseny, ami azt jelenti, hogy egy minimális összeérés is sérült szárnyat okoz. Ez azért jó dolog, mert így hiába van sok akció és előzés, mindez szabályos kereteken belül történik, és úgy vívnak egymással a pilóták, hogy meghagyják a helyet a másiknak, ha pedig nem így alakul, mert persze előfordul az is, akkor még mindig ott a versenybizottság és annak további szankciói, akár hátrasorolás, eltiltás vagy időbüntetés. Az F1 Hungary mindig is élen járt a szabályokban, és iránymutatást ad a többi bajnokságnak is, amire büszkék vagyunk.

 

Az országban talán a legrégebben működő bajnokság vagyunk, amely már 7. szezonját fogja most taposni és öt bajnokot nevelt ki. Található a mezőnyben egy kétszeres bajnok és négy egyszeres bajnok, akik hajtanak a második címért. Rajtuk kívül is van jó pár olyan pilóta, akik már jártak közel, és most szeretnék átlépni saját árnyékukat, mert abszolút bajnokesélyesek. 

A mostani 7. szezonra összeállt mezőny talán az eddigi leggyorsabb, ami valaha magyar szimulátorligában szerepelt. Megtalálható benne nemzetközi szinten elismert ralibajnok, többszörös rFactor ligabajnokok, de van, aki Gran Turismóban is játszott és nyert nemzetközi szinten. Ezek mind-mind olyan dolgok, amelyek hozzátesznek ahhoz és megmutatják azt, hogy valójában miről is szól az F1 Hungary liga.

- kiegyenlített küzdelem

- egységes, kivételezés nélküli szabályok

- elit mezőny

- szabályokban élen járó magyar „királykategória”

- 2 kommentátor minden futamon és stabil 20 fős mezőny

- díjazás (egyéni kupa, csapatbajnoki vándorkupa, egyéni érmek, elismerések, – legszebb előzés, szezon pilótája, legnagyobb futamgyőzelem –, továbbá 3 díjazott éves Autósport és Formula Magazin előfizetést nyer)

Ebben a hetedik szezonban az események bemutatása a Formula.hu-nak köszönhetően olyan magasságokba is eljut, amelyre nem volt példa az eddigi szezonokban. A beszámolók menetrendje a következő lesz (megtalálhatók a Formula.hu-n és/vagy a liga Facebook-oldalán):

- szerdán versenyelőzetes és elemzés

- csütörtökön 21:30-tól élő közvetítés a futamról YouTube-csatornánkon

- szombaton-vasárnap előzések, rövid videók, tabellák, nyilatkozatok

- hétfőn vagy kedden összefoglaló a futamról videós vagy szöveges formában 

Összességében, aki velünk tart, nem fog csalódni, szervezésben és minőségben igyekszünk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani azoknak, akik megtisztelnek majd minket figyelmükkel.  

A ligába való jelentkezés feltétele Playstation 4 konzol és az új F1 2019-es játék. Jelentkezni a bajnokság Facebook-csoportjában lehet üzenetben.

Facebook csoport: https://www.facebook.com/f1hungaryliga/

Youtube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCY3bd7kNJS9a3f30JolRTIg

Szezonkezdés: július 18-án (csütörtök) 21:30-kor, további futamok minden héten az F1-es versenynaptár sorrendjében!

 

Üdvözlettel

F1 Hungary liga csapata 

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: