DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Így hasznosítja Verstappen a szimulátorversenyzést az F1-ben

Köztudott, hogy Max Verstappen nem csupán a valóságban, de virtuálisan is versenyez, Lando Norris csapattársaként. Elmondta, melyik az a terület, amelyet a simracingnek köszönhetően elsősorban fejleszteni tud.

Amellett, hogy a Red Bull Formula-1-es pilótája, Max Verstappen a Team Redline szimulátoros versenycsapatnak is tagja – egyik csapattársa nem más, mint az azonos generációt képviselő Lando Norris a McLarentől. Ebben a rovatban is írtunk már arról, mikor Verstappen szimulátoros rekordot döntött F3-as autóval a charlotte-i pályán. A holland többnyire nem F1-es autóval versenyez és nem is F1-es helyszíneken, az itt szerzett tapasztalatát mégis hasznosítja a valódi futamokon.

„Alapjában véve ugyanazt csináljuk. Mindig igyekszünk kipréselni az autóból, amit lehet, a legjobb kört próbáljuk összerakni, a beállításon dolgozunk, kísérletezünk, hogyan tudunk gyorsabbak lenni. Visszanézzük a fedélzeti kamerát, átböngésszük az adatokat, hogy még többet kicsikarjunk. Alapjában véve ugyanaz, csak a G-erők nélkül” – magyarázta Verstappen a Formula-1 és simracing hasonlóságát.

„Az adatok, onboardok tanulmányozásával igyekszem találni valamit a beállításokban, aminek köszönhetően még gyorsabb lehetek. A virtuális világban ezek a beállítások pont azok a beállítások, amiket az igazi autókon lehet elvégezni. Ebből egy versenyző is sokat tanul” – fejtette ki, hogyan fejlesztik műszaki ismereteit a virtuális versenyek.

Arra a kérdésre, hogy ő vagy Norris-e a gyorsabb versenyző online, így válaszolt: „Attól függ. Én is sokat gyakorlok, ő is sokat gyakorol. A legfontosabb, hogy együtt versenyzünk, ugyanabban a csapatban és jól szórakozunk. De ha tisztán a köridőket nézzük, úgy gondolom, F1-es versenyzőként nagyon közel állunk egymáshoz” – mondta Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: