DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

A Formula-E új dobása: Valós időben versenyezhetsz a mezőny ellen

Az elektromos bajnokság szervezői egy új játékot dobnak piacra, melynek lényege, hogy a futamok alatt a rajongók maguk is a pályán lehetnek egy versenyautóban.

A Formula-E a Virtually Live céggel működik együtt az új projektben, melynek szakterülete, hogy valós eseményekről készít számítógéppel generált képeket (CGI). Jelen esetben az program, amely egyelőre a „Formula E Live Ghost Racing Game” néven fut, a telemetriát felhasználva, valós időben modellezi virtuálisan az éppen zajló versenyt.



A felhasználók PC-n és okostelefonon – első körben ezekre a platformokra készül el a játék –a versennyel egyidejűleg maguk is bepattanhatnak egy autóba, és összemérhetik képességeiket a Formula-E tényleges mezőnyével. Az interakciót az autós játékokból jól ismert „szellemautó” megoldás kerüli el. A Formula-E ezzel teljesen új területre lép elsőként, hiszen a valóság és játék ilyen jellegű vegyítése példa nélküli az autósportban.

Természetesen a játék nem csupán a futamok időtartamára korlátozódik. A felhasználók részt vehetnek kvalifikáción, a versenyek után pedig lehetőségük lesz élesben történt helyzetek újrajátszására.

A megjelenés időpontjáról nincs információ, a fejlesztés alatt levő játék működésébe azonban bepillantást nyerhetünk az alábbi videóval:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: