DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Íme, a BMW Active Hybrid elektromos kerékpárja

A bajor prémiumgyártó modelljeit megillető, erőteljes hajtás energiaellátásáról az alumínium vázba tökéletesen integrált nagy teljesítményű akkumulátor, míg az elektromos kerékpározás kényelmes, környezetbarát, egyszersmind biztonságos formájáról az exkluzív fejlesztésű, innovatív nyeregtechnológia gondoskodik.

A BMW Active Hybrid elektromos kerékpár világpremierjével a bajor prémiumgyártó ismét az innovatív technológia és a kifinomult dizájn lélegzetelállító egységét gurítja reflektorfénybe, amellyel a hatalmas népszerűségnek örvendő BMW Kerékpár Kollekció sikertörténetében új fejezet veszi kezdetét.

P90279524_highRes_bmw-active-hybrid-e-



Erőteljes hajtásrásegítés rövid és hosszú távon egyaránt

A BMW Active Hybrid elektromos kerékpárt a mérnökök a hagyományos pedálrendszer mellett egy minden részletében továbbfejlesztett, gépesített hajtáslánccal is felszerelték, amely a korábban bemutatott változatokhoz képest immáron jelentősen nagyobb erejű elektromos rásegítésre képes. Az elektromos motort a hajtó minden kerékpározási szituációban igény szerint aktiválhatja és a rásegítés mértékét is a hajtás sajátosságaihoz igazíthatja. A Brose rendkívül fejlett erőforrása 250 wattos teljesítményre és maximum 90 Nm forgatónyomaték leadására képes, amelynek köszönhetően a BMW modelljeit megillető dinamikával és agilitással ruházza fel a kerékpárt. Az elektromos motor energiaellátásáról – akár több mint 100 kilométeren keresztül – egy 504 wattórás, nagy teljesítményű akkumulátor gondoskodik, amely kivehető, feltöltés után pedig tökéletesen a vázszerkezetbe illeszthető. A bajor prémiumgyártó ügyfele egy apró kijelzőn állíthatja be az elektromos hajtásrásegítés mértékét; a +50%-os támogatást kínáló ECO és a +275%-os rásegítés nyújtó TURBO módok között négy különböző teljesítményszint aktiválható, egészen 25 km/órás sebességig. Az okostelefonok mikro USB-aljzaton és Bluetooth-kapcsolaton keresztül is csatlakoztathatók a kerékpárhoz.

P90279527_highRes_bmw-active-hybrid-e-

Tökéletesen integrált elektromos hajtáslánc az elegánsan sportos megjelenésért

Innovatív alkatrészeivel és magabiztos formanyelvével a BMW Active Hybrid elektromos kerékpár már első ránézésre lebilincseli az aktív életmódot kedvelő rajongókat. Az elektromos motor és a nagy teljesítményű akkumulátor tökéletesen illeszkedik az alumíniumból készült, hidroformált vázszerkezetbe, amellyel a kerékpár elegánsan sportos sziluettjét nyomatékosítja. A hamisítatlan BMW-s megjelenésről ezúttal is a bajor prémiummárka kerékpárvázainak jellegzetes „Bikanyak”-kialakítása gondoskodik, amely energiát és innovációt sugároz, miközben a Frozen Black mélyfekete és Arctic Silver halványezüst árnyalatú fényezések az exkluzivitást hirdetik.

A BMW Active Hybrid elektromos kerékpár sárvédői ugyancsak a legapróbb részleteket is átható innováció látványos bizonyítékai. Az alumíniumból készült hátsó sárvédőbe integrált LED-es lámpa nem csupán a kerékpározás biztonságát, de az újdonság hamisítatlan stílusát is fokozza.

P90280342_highRes_bmw-active-hybrid-e-

Kényelmes tekerés a forradalmi „eZone” nyeregtechnológiának köszönhetően

Az utánozhatatlan, egyszersmind biztonságos élmény érdekében az elektromos kerékpárok rendkívül fejlett nyerget igényelnek, a kivételesen megbízható kerékpárnyergeket gyártó Selle Royale éppen ezért összefogott a BMW Group leányvállalataként működő, dizájntervezésre szakosodott Designworks műhellyel, hogy közösen elkészítsék a világ első, kifejezetten elektromos kerékpárokhoz kifejlesztett nyergét. Az „eZone” névre keresztelt technológia (amely idén szeptembertől már kereskedelmi forgalomban is elérhető) egy több részre osztott, kifinomult üléskoncepció alapjaira épül, az elektromos kerékpárok hajtási sajátosságai és az ülési anatómia szempontjai szerint. A rövid orr, a hátsó rész emelkedő ülőfelülete és a dinamikus oldalszárnyak együtt stabil üléspozíciót garantálnak, miközben az elektromos kerékpárok jellegzetes gyorsulása és fékezése közben még tovább segítik az egyensúlyozást. A forradalmi „eZone” nyeregtechnológia tökéletes kényelméről a Selle Royale, a Designworks, a 3D Skingel és a Royal Gel együttműködéséből megszületett háromzónás bélés gondoskodik. A nyereg alsó felének üvegszálas markolata eközben a könnyebb hordozhatóságot segíti elő, hiszen a gépesített hajtáslánc többletsúlya miatt az elektromos kerékpárok rendre nehezebbek hagyományos, szimpla pedálrendszerrel felszerelt társaiknál.

A BMW Active Hybrid elektromos kerékpár már megrendelhető a BMW kijelölt márkakereskedéseiben és a bajor prémiumgyártó egyes viszonteladó partnereinél, miközben a BMW Kerékpár Kollekció teljes palettája és a kiegészítő felszerelések a www.shop.bmw.com weboldalon is várják az érdeklődőket.

A BMW Active Hybrid elektromos kerékpár (BMW Active Hybrid e-bike) ajánlott kiskereskedelmi ára 3 400 euró.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: