DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Retro

Jordan megnevezte a valaha volt legjobb párost az F1-ben

Az egykori csapatfőnök, Eddie Jordan megnevezte a Formula-1-ben valaha látott legjobb pilótapárost.

Természetesen a Formula-1 technikai sport, ennek megfelelően pedig rengeteg múlik azon, hogy kik és hogyan dolgoznak a gyárakban, milyen mérnökök és tervezők agyalnak egy-egy istálló autóján, ám amikor pályára gurul az új „vas”, akkor már csak egyetlen dolog számít igazán: a versenyző, aki benne ül.

Sergio Perez és Max Verstappen 2022-ben és 2023-ban is kettős világbajnoki címre vezette a Red Bull csapatát, ahogyan megtette ezt előttük több remek páros is. Kétségtelen, hogy a leghosszabb idei élő sikeres csapattársi viszonyok csak akkor tarthatók fenn, ha nincs konfliktus a versenyzők közt, ám Eddie Jordan mégis egy örökké emlékezetes rivalizálást nevezett meg, mint a valaha volt legjobb duó a sportban.



„Azt hiszem, a Senna-Prost partnerség a valaha volt legjobb, hiszen mindketten elképesztően tehetségesek voltak” – mondta Jordan Coulthardnak a Formula For Success podcastben. „Prost négy vb-címet nyert, Senna is rengetegszer győzött és hihetetlenül gyorsak voltak mindketten.”

Miért nem Schumacher?

„Michael a lábtörése után úgy tért vissza az 1999-es szezon hajrájára, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy csapattársa, Eddie Irvine megszerezze a vb-címet. Nem ezt tette. Schumacher nem akarta, hogy rajta kívül bárki más nyerjen a Ferrarival, és ezért mindent elkövetett. Ezt gondolom én és ezt gondolja Irvine is.”

„Ha megnézzük, miként kezelte a szituációt és a suzukai versenyt, akkor nem mondhatnám, hogy olyan nagyon sokat tett Irvine-ért. Persze úgy gondolom, hogy abban az évben Mika megérdemelten lett bajnok, és ennek mindenki örült is.”

„Michael mindig is nehéz csapattársnak tűnt a szememben, mert bár voltak olyan partnerei, mint Massa, Barrichello, vagy éppen Irvine – akik mind nagyszerű szárnysegédek –, de mind tudták, hogy mi a dolguk, és számomra ez sosem volt szimpatikus.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: