DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Retro

„Alonso pénzzel próbálta Hamilton ellen fordítani a McLarent”

A McLaren Formula-1-es csapatának egykori szerelője, Marc Priestley elmesélt egy 2007-es történetet, mely szerint Alonso pénzzel akarta megvenni a dolgozók szimpátiáját Lewis Hamiltonnal szemben.

A 2007-es F1-es szezon minden idők egyik legemlékezetesebbjeként vonult be a világtörténelembe, hiszen abban az esztendőben történt Robert Kubica brutális kanadai balesete, ez volt az első szezon Michael Schumacher (első) visszavonulását követően, majd Raikkönen megnyert egy háromesélyes világbajnoki csatát Alonsóval és Hamiltonnal szemben.

Ja, és persze abban az évben történt a hírhedt Spygate-botrány, amikor is egy Ferraritól a McLarenhez távozó mérnök dokumentumokat lopott volt munkaadójától, aminek következményeként a McLarent kizárták a világbajnokságból, szóval finoman sem volt idilli a hangulat Wokingban, amire csak rátett egy lapáttal a kétszeres világbajnok Alonso és az akkor újonc Hamilton közti feszültség.



Marc Priestley, a csapat egykori szerelője a PitStop podcastben mesélt el egy hihetetlen történetet a 2007-es évből: „Fernandónak az volt az egyik taktikája, hogy megpróbálta a teljes csapatot az ő oldalára állítani” – kezdte Priestley.

„Már nem emlékszem pontosan, melyik versenyre érkeztünk meg, amikor azt láttuk, hogy a menedzsere, vagy az edzője barna borítékokat osztogat minden kollégának, aki nem Lewis oldalán dolgozott. Emlékszem, kibontottam, és ott virított benne 1500 euró. Nem is akartam elhinni, amit látok. Kaptam egy barna borítékot, naivan megköszöntem, majd mikor kinyitom, ott lapul benne egy ekkora összeg készpénzben…”

„Persze a dolognak hamar híre kelt, a vezetőség tudtára jutott, akik elrendelték, hogy mindenki jótékony célokra adományozza el az összeget, ami meg is történt, mármint a mi oldalunkról, merthogy Lewis garázsa nem kapott ilyen borítékot.”

Alonso a 2007-es szezont követően haragosan távozott a McLarentől, azonban 2015-ben – némi meglepetésre – visszatért a wokingiakhoz, amit azóta nyilván már ezerszer meg is bánt…

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: