DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Retro

Sainz: Úgy éreztem, a Renault nem akar engem

A jelenleg a Ferrarinál versenyző Carlos Sainz visszatekintett a renault-s évekre, amikor még ő és Nico Hülkenberg voltak a franciák pilótái. Aztán elkezdődtek a pletykák Ricciardo érkezéséről.

Carlos Sainz még 2017 végén váltotta a gyengén teljesítő Jolyon Palmert a Renault-nál, akkor még a Red Bull versenyzőjeként, kölcsönben versenyzett Enstone-ban. Egyetlen teljes renault-s szezonjában a 10. helyen zárta a világbajnokságot, majd miután úgy érezte, nincs rá szüksége a franciáknak, megszakította a Red Bull-os köteléket, és a McLarenhez igazolt.

A BBC Sport készített interjút a fiatalabbik Sainzcal a témáról: „Hamar beindultak a találgatások Ricciardóval kapcsolatban, majd képbe került Ocon is, így nem éreztem magam biztos helyen, nem éreztem azt, hogy szeretnek vagy akarnak engem.”



„Amire a McLarennél rájöttem, az az, hogy mennyit dob egy sportoló teljesítményén az, ha egy olyan közegbe kerül, ahol elismerik a kvalitásait. Csak így lehet fejben és a pályán is a legtöbbet kihozni magunkból” – mondta Sainz.

„Akkor én három Toro Rossó-s évet követően új csapatba kerültem, és hiába mondtam azt, hogy srácok, nekem időre van szükségem, senki sem hitt nekem, pedig ma ott tartunk, hogy öt pilóta is csapatot váltott, és valóban időbe telt, mire hozzászoktak az autóhoz.”

„Mindent egybevetve, nem az volt a legsikeresebb évem, de a McLarennél otthonra találtam és hálás vagyok Zak Brownnak, illetve mindenkinek a csapatnál, hogy kétéves szerződést kötöttek velem. Úgy érzem, sikerült visszafizetnem ezt a bizalmat a pályán nyújtott teljesítményemmel.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: