DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Retro

Montoyát boldoggá tette, ha megnehezíthette Schumacher életét

A kolumbiai ex-F1-esnek saját bevallása szerint mindig az volt a fő célja, hogy a későbbi hétszeres világbajnokot legyőzze. A német klasszis öccse viszont jobb versenyzővé tette őt a Williamsnél.

Juan Pablo Montoya 2001 és 2006 között töltött el öt és fél szezont a Formula-1-ben: ebből az első négy évben a Williamst, a továbbiakban a McLarent erősítette, karrierje során pedig összesen hét nagydíjgyőzelmet, harminc dobogós helyezést és tizenhárom pole-pozíciót szerzett, míg összetettben a legjobb helyezése a harmadik volt.

montoya-schumacher-2003-dppi



A Williamsnél Ralf Schumacher mellett debütált a kolumbiai pilóta, aki a The-Race.com szaklapnak adott interjúban elmondta, hogy a német eleinte túl nagy feladatnak tűnt neki: „Amikor bekerültem a Formula-1-be, Ralf Schumacher nagyon gyors volt és igazán nyomorúságossá tette az életemet az elején, aztán jobb pilótává váltam neki köszönhetően. Jobban hajtott előre, mint korábban bármikor, egy teljesen új szintre juttatott el, ami nagyszerű volt.”

Montoya persze a legkeményebb és legemlékezetesebb csatáit Ralf bátyjával, Michael Schumacherrel vívta, s a kétszeres Indy500-győztes is elismeri, hogy mindig a hétszeres világbajnokot akarta lenyomni: „Aki ellen mindig versenyezni akartál és le akartad győzni, az Michael volt. Ha meg tudtam nehezíteni az életét, az már boldoggá tette a napomat.”

Ahogy azt a szaklap felidézte, Schumacher gyakran beszélt leismerően Montoyáról, mondván, hogy megfelelő technikai háttérrel ő lehetne a legkomolyabb ellenfele. A kolumbiait azonban nem foglalkoztatták riválisa szavai, csak az, hogy jobb legyen nála a pályán: „A probléma az volt, hogy engem nem érdekelt ez. Csak az érdekelt, hogy le akartam őt győzni. Az emberek nagyon tisztelték őt, és azt mondták, hogy ’ó, ő Michael’, én meg úgy voltam vele, hogy ’aha, ő Michael’.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: