DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Retro

F1-Archív: Rosberg a jövő embere

Davidson első nagydíján 13 másodperc után büntetést kapott, Raikkönen cáfolja, hogy a Ferrarihoz menne, megveheti a Mercedes a McLarent. Ilyen híreket olvashattunk augusztus 16-án az elmúlt 20 évben.

2013: Hamilton mutatja meg igazán, mennyire volt gyors Schumacher, jelentette ki Ross Brawn. A közös pont Nico Rosberg, aki tavaly a hétszeres világbajnok csapattársa volt a Mercedesnél, most pedig Hamiltoné, akihez nagyon hasonló teljesítményt nyújt.

2012: Valtteri Bottast meglepi saját tempója. A GP3-as bajnok a Williams tesztpilótájaként idén már számos pénteki szabadedzésen részt vett, melyeken meggyőzően szerepelt a Spanyol Nagydíjat megnyerő csapattárshoz, Pastor Maldonadóhoz képest.

2010: Bár nehéz visszatérő szezont teljesít a Mercedesszel, Michael Schumacher biztos benne, hogy a csapat 2011-ben már a világbajnoki címért fog harcolni.

2007: Az újoncként a világbajnokságot vezető Lewis Hamilton az év szenzációja, Frank Williams azonban úgy véli, Nico Rosberg is képes lesz hasonlóra, ha a 21 éves pilóta alá versenyképes autó kerül.



2006: Növekedhet a Mercedes tulajdonrésze a McLaren Csoportban. A Daimler Chrysler 1999 óta az istálló 40 százalékát birtokolja, de sajtóhírek szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a maradék mind a 60 százalékot megvásárolják.

2005: Alakul a jövő évi rajtrács, a BAR-Honda hivatalosan is bejelentette, hogy Rubens Barrichello a Ferraritól több évre csatlakozik hozzájuk.

2004: Nagy vívódás zajlik Michael Schumacherben: a Ferrari versenyzője nem tudja eldönteni, hogy a Belga Nagydíjon, F1-es bemutatkozása és első győzelme helyszínén, vagy csapata otthonában, Monzában szerezné meg szívesebben a világbajnoki címet.

2002: Egészen pontosan 13 másodpercig tartott Anthony Davidsonnak, amíg pályafutása első versenyhétvégéjén büntetést szerzett. A Minardival debütáló pilóta 1000 dolláros pénzbírságot kapott, mivel túllépte a sebességhatárt, mikor első alkalommal elhagyta csapata bokszát. Davidson kezdő hibát vétett, nem kapcsolta be a limitert, mivel úgy érezte, nem halad annyira gyorsan. A versenyző pimaszul még azt is megjegyezte: nem tudja, ki fizeti majd a büntetést, de ő biztosan nem, hiszen nincs ennyi pénze.

2001: A Sauber újonca, Kimi Raikkönen tagadja a pletykákat, melyek szerint ő lesz Michael Schumacher utódja a Ferrarinál, ha a háromszoros világbajnok visszavonul. „Boldog lennék, ha egyszerűen valamelyik élcsapatba bejutnék. Nem is igazán érdekel, melyikbe. Nem számítana, hogy a McLaren, Williams vagy Ferrari lenne az.”

2000: Világbajnok vezetéknév került vissza a Formula-1-be, a dél-afrikai Tomas Scheckter, az 1979-es legjobb, Jody Scheckter 19 éves fia vezette a Jaguart Silverstone-ban. A hat versenyző részvételével zajló teszten Olivier Panis lett leggyorsabb a McLarennel.

1999: A Mercedes támogatását élvező, hosszútávú versenyeken szereplő Mark Webber tesztlehetőséget kapott a McLarentől, ami nagy löketet jelenthet Formula-1-es ambícióinak.

1998: Miután ötödikként fejezte be a Magyar Nagydíjat, Heinz-Harald Frentzen egyenesen egy bécsi kórházba repült, ahol az éjszakát tölti. A Williams pilótája komoly ételmérgezéstől szenvedett egész héten, szombat este infúzióra is szüksége volt.

1996: A hírek szerint Schumacher még több fizetést kér a Ferraritól, 10 millió euró pluszt 1998-ig. Amikor megkérdezték, miért ilyen magasak az igényei, a német így válaszolt: „Üzletemberként a maximumot akarom.” Valószínű, hogy a csapat fizetni fog neki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: