DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Retro

F1-Archív: Heidfeld lesz Kubica helyettese

Csalódott Alguersuari, készülő USF1, bizakodó mexikói, madárral ütköző Button, új bizonyíték Senna balesetéről, veszélyben a Belga Nagydíj – ezek voltak az elmúlt 20 év hírei február 16-án.

2013: Bár sokáig úgy tűnt, hogy egy év szünet után visszatérhet a mezőnybe, Jaime Alguersuari végül lemaradt a 2013-as ülésről – a hírek szerint a spanyol a Force India versenyzője lehetett volna. A 2009-ben minden idők legfiatalabb pilótájaként debütáló Alguersuari úgy nyilatkozott, hogy a sportágban úgy osztogatják az üléseket, mintha egy árverés lenne...

algu_smile



2012: Miután a jerezi teszt két napján tavalyi autójával vett részt, a HRT úgy döntött, hogy kihagyja a barcelonai gyakorlást, hogy minden erejével a 2012-es versenygép elkészítésére koncentrálhasson.

2011: A Lotus Renault csapata megerősítette, hogy a várakozásoknak megfelelően Nick Heidfeld helyettesíti majd a tíz nappal korábban egy raliversenyen súlyos sérüléseket szenvedő Robert Kubicát. A német versenyző tavaly szintén beugró volt, Pedro de la Rosát váltotta a Saubernél.

2010: Az újonc USF1 versenyzője, Jose Maria Lopez úgy nyilatkozott, hogy több okból is nagyon szeretné, hogy Adrian Valles legyen a csapattársa. A spanyol pilóta tavaly a Liverpool csapatával megnyerte a Superleague Formula bajnokságot.

2009: Az USF1 technikai igazgatója, Ken Anderson elmondta, hogy nagyon szívesen tesztelnék az egyik legnépszerűbb amerikai versenyzőt, Danica Patrickot. A csapat jövőre készül bemutatkozni a Formula-1-ben.

danica_win

2005: A Champ Carban versenyző Mario Dominguez állítása szerint aláírt előszerződéssel rendelkezik a 2006-os szezonra a Midland Jordan csapattal. A mexikói versenyző a múlt héten tesztelte a csapat idei autóját, ám a rossz idő miatt csak egyetlen körig jutott.

2004: A Jordan állítása szerint elsődlegesen Jos Verstappen menedzsere tehető felelőssé azért, hogy nem a népszerű holland versenyző lett Nick Heidfeld csapattársa az ír csapatnál. A Jordan végül az újonc Giorgio Pantanót szerződtette.

2003: A BAR-Honda tesztpilótája, Anthony Davidson figyelmeztette honfitársát, Jenson Buttont, hogy Jacques Villeneuve arra készül, hogy megsemmisítse őt az év során. A brit arra is figyelmeztetett, hogy év végén egyiküknek valószínűleg mennie kell, hogy helyet csináljon a japán Takuma Satónak.

2001: Sajtóértesülések szerint kétszemélyesre szűkült a Minardi listája, melyről Fernando Alonso csapattársát választják majd ki. A két esélyes a tapasztalt, 1990-ben bemutatkozó Gianni Morbidelli, valamint a korábban az F1-ben már szintén bemutatkozó Tarso Marques.

marques_arc

2000: A Kyalamiben tesztelő Jenson Button madárral ütközött a dél-adrikai pályán. Az állat szerencsére kevéssel, de elkerülte a mintegy 250 kilométer per órás sebességgel száguldó versenyző fejét.

1998: Az FIA illetékesei a Belga Nagydíj szervezői által küldött dokumentumokat tanulmányozzák, hogy felelős döntést hozhassanak a futam jövőjéről. A spái verseny az országban jövőre életbe lépő, a dohányreklámokat korlátozó törvények miatt még az idén kikerülhet a naptárból.

1997: A Sunday Times új bizonyítékot közölt Ayrton Senna három évvel ezelőtti halálos balesetével kapcsolatban: a fényképen egy roncsdarab látszik a Williams előtt, ami a feltételezések szerint az autó kicsúszását okozhatta.

1996: Eddie Irvine szerint új csapattársa, Michael Schumacher már az idén megszerezheti harmadik világbajnoki címét. „Minden támogatást megkap tőlem” – mondta az észak-ír. A williamses Damon Hill viszont biztos benne, hogy ő a szezon legnagyobb esélyese.

2002-02

A magazin 2002. februári címlapja - az aktuális AFM ajánlója és előfizetési információk itt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: