Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. szeptember 30. szerda
Retro

Retro – A Spice Girls a színpadon vetkőzteti Mikát

Aligha volt és talán soha nem is lesz még egy olyan emlékezetes F1-es autóleleplezés, mint a McLaren 1997-es modellje, az MP4-12-es bemutatója. Mika Hakkinent tévénézők milliói előtt kezdték el vetkőztetni a Spice Girls tagjai.

Közben leadtak egy teljes élő koncertet a londoni Alexandra Palotában, ahová a McLaren több mint 4500 VIP-vendéget hívott meg, az eseményt az MTV zenecsatorna élőben közvetítette, és a Spice Girlsön kívül fellépett többek között Jamiroquai is, továbbá görkorcsolyás táncosok és sokan mások. Volt hihetetlen mennyiségű szárazjég, a koreográfiáról a világhírű Cirque du Soleil gondoskodott, és hát igen, volt ott egy versenyautó is, amiről lerántották a leplet, de még hogyan!

A Spice Girls tagjai és a McLaren akkori versenyzői, Mika Hakkinen és David Coulthard együtt mutatták be az új, ezüstszínben pompázó McLarent, egy pillanat alatt elfeledtetve a szurkolókkal a hosszú éveken át tartó marlborós korszakot. Ron Dennis csapatfőnök nem véletlenül csinált ekkora csinnadrattát, pontosan ez volt a célja. Ez a kép mindenkinek az emlékezetébe egy életre bevésődött, aki csak látta, és innentől mindenkinek természetes volt, hogy a McLaren ezüstszínű és a West szponzorálja. Marlboro volt, nincs!

„Szexi, nem?” – kérdezte a Spice Girls egyik bájos hölgytagja kacéran a nézőktől, miután leleplezte az F1-es gépet. Utána meg már azon ment a vita a lánybanda többi tagjával, hogy vajon David Coulhard a szexibb, vagy az autó, amit lelepleztek. De Mika Hakkinent is elkezdték nyomban kicsomagolni, még mielőtt észbe kapott volna…

A tényszerűség kedvéért jegyezzük meg, hogy a „Sztárok és autók estéje” névre keresztelt grandiózus és csillogó show-val egybekötött leleplezés előtt néhány nappal az újságírók egy szűk körének már bemutatták az MP4-12-est, de akkor még egy átmeneti narancssárga festéssel, Bruce McLaren legelső autóinak külsejére hajazva. Ez az esemény elsősorban az új autó technikai részleteinek ismertetésére szolgált, utána következhetett a mindent elsöprő show.

Nem ma volt, de Valentin napon talán aktuálisabb, mint valaha:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?