DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Retro

F1-Archív: Baumgartner beült az új Minardiba

Kísérleti jelleggel elindul egy új sorozat, melyben az elmúlt évek hírei közt szemezgetünk. Fény Bahreinben, riói és bejrúti futam, Baumgartner a pályán. Ez történt február 10-én az elmúlt 15 évben.

2014: Megerősítették, hogy a 10. Bahreini Nagydíjat villanyfénynél futják majd helyi idő szerint 18 órától. Szingapúr és Abu Dhabi után harmadikként a szahíri pályán rendeznek F1-es futamot világítás mellett.

2012: Fernando Alonso volt a leggyorsabb Jerezben, az első téli teszt zárónapján. A teszten csak kilenc csapat vett részt, a Marussia és a HRT ugyanis nem készült el időben új autójával.

alonso_2012_jerez



2011: A Formula-1-es csapatok a jerezi teszten közösen üzentek a néhány nappal korábban súlyos sérüléseket szenvedő Robert Kubicának. A lengyel korábbi csapattársa, Nick Heidfeld eközben már csatlakozott a Lotus Renault-hoz, akiket Jerezben készült meggyőzni arról, hogy ő legyen Kubica helyettese.

2010: Az új csapatok közül elsőként a Virgin Racing vethette be élesben Formula-1-es versenygépét: Timo Glock Jerezben vitte pályára a VR-01-et, bár egyelőre csak egy installációs körig jutott.

2007: Michael Andretti közölte a sajtóval, hogy fia, Marco csakis akkor csatlakozik az F1 mezőnyéhez, ha egy élcsapathoz kerülhet. A legifjabb Andretti néhány nappal korábban a Honda autóját tesztelhette.

marco_andretti_honda

2006: Nem sokkal azután, hogy hivatalossá vált a Belga Nagydíj kimaradása a versenynaptárból, Rio de Janeiro polgármestere bejelentette, hogy szívesen látná a Formula-1-et a jacarepaguai versenypályán.

2005: Valószínűtlennek nevezte Max Mosley, hogy a Formula-1 a következő néhány évben visszakerüljön a versenynaptárba, már csak azért is, mert ezzel a példátlanul hosszú, 19 versenyes szezont egy továbbival kellene megtoldani.

2004: Baumgartner Zsolt első alkalommal vitte pályára a Minardi 2004-es versenygépét, a PS04B kódjelű autót. A magyar versenyző 2,5 másodperccel javította meg a csapat saját rekordját a misanói aszfaltcsíkon.

baumgartner

2003: A Ferrari tesztpilótája, az előző évet még a svájciak versenyzőjeként töltő Felipe Massa lett a Sauber tartalékversenyzője, miután nem sikerült megszereznie a rajtrács utolsó szabad ülését a Jordannél.

2001: Max Mosley arra tett utalást, hogy Szaúd-Arábia, Kína és Dubaj mellett Libanon fővárosa, Bejrút is esélye lehet a futamrendezésre. Akkoriban arról szóltak a hírek, hogy ázsiai bővítés Silverstone és a Hungaroring helyét is veszélybe sodorhatja...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: