DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Ralikrossz

Megtudtuk: Csapatot vált a WRX magyarja

Egy világbajnok csapatától egy világbajnok csapatához szegődik a ralikrossz-világbajnokság másodévese. Marcus Grönholm istállójának tagja lesz, ez pedig márkaváltást is jelent.

A Super1600 kategória kétszeres Európa-bajnoka, Szabó Krisztián 2019-ben debütált a ralikrossz legmagasabb szintjén, a világbajnokságon. A szezon vegyes eredményt hozott: szerzett negyedik futameredményt is, az összetettben viszont a 10. helyen végzett. A magyar pilóta mögött a szakág tekintélyes neve állt, a 2016-os világbajnok (és kétszeres DTM-bajnok) Mattias Ekström. Szabó az ő csapatában, az EKS-ben szerepelt Audi S1-gyel.

 



A Formula.hu információi szerint a magyar versenyző terveinek megfelelően 2020-ban második szezonjára marad a WRX-ben, azonban istállót váltva. Úgy tudjuk, a tavalyi csapatértékelés második helyezettjéhez, a GRX-hez csatlakozik.

A GRX egy másik világbajnokhoz kötődik, a raliban kétszer csúcsra érő finn Marcus Grönholmhoz. Fia, Niclas Grönholm negyedik lett a 2019-es pontversenyben, Timur Timerzsanov az ötödik pozícióban végzett, mindketten futamot nyertek. Szabó a két versenyző mellett a csapat harmadik autóját kapja meg.

 

A csapatváltás egyben márkaváltást is jelent, mivel a GRX a mezőnyből egyedüliként Hyundai i20 típussal versenyez. Nyerő modellnek bizonyult, mivel csak Peugeot-val nyertek több futamot a 2019-es szezon folyamán.

A hivatalos megerősítés egyelőre várat magára. A WRX 2020-as mezőnye jelenleg egyetlen nagy kérdőjel, a résztvevők közül senki nem tett még bejelentést. A nevezési listát rendszerint február, március eleje körül adja ki a bajnokság.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: