DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Ralikrossz

WRX: Az eső megkavarta a lapokat Barcelonában

A nagyok közül egyedül Kristoffersson zárta a napot elfogadható pozícióban, a világbajnokok a mezőny második felében végeztek. Csucsu elégedett lehet bemutatkozásával, az Eb-n szereplő magyarok napja azonban feledhetően alakult.

Nem a megszokott spanyol időjárással, hanem borús égbolttal, időnként szemerkélő esővel kezdődött el a ralikrossz-világbajnokság 2017-es szezonja Barcelonában. A felhők csak a nap végén engedték ki csapadékukat, épp a WRX második kvalifikációjának utolsó csoportfutamában, amely parázs csatát hozott a legjobbak között. Ebből végül Ekström jött ki győztesen Kristoffersson és az eleinte vezető Solberg előtt – Bakkerud viszont be sem tudta fejezni a körözést, miután falnak csapódott.



Mivel azonban a kvalifikációban a csoportok időeredményét összesítik, és így áll fel a sorrend, a nagyok neveit csak az eredménylista második felében találjuk. A szombati teljesítmény alapján Toomas Heikkinen (14. a Q1-ben, leggyorsabb a Q2-ben) vezet Timo Scheider előtt, az utolsó előfutam résztvevői közül Johan Kristoffersson tudott megmenteni egy harmadik helyet – a sajtótájékoztatón elmondta, maga sem érti, hogyan –, aki az első kvalifikációt megnyerte.

Loeb a hetedik, Ekström és Solberg viszont csupán a 11-12. helyen találhatók, nekik a hátralevő két kvalifikációs futamon kell javítaniuk, hiszen az ekkor felálló sorrendért bajnoki pontokat osztanak. Elégedett lehet viszont első világbajnoki versenynapjával a széria magyar újonca, Lukács Kornél: Csucsu ugyanis a Q2-t hatodik helyen zárta, összességében 16. pozícióban áll.

Nem mentek viszont jól a magyar versenyzők a vb-t kísérő, hasonló autókkal futó Supercar Európa-bajnokságon. A magyar bajnokság múlt hétvégi szezonnyitóját nyerő Kiss Pál Tamás Peugeot-jával a 19. helyen áll két előfutam után, Kárai Tamást pedig a Q2 rajtrácsáról kellett letolni műszaki hiba miatt, így utolsó helyen található 30 induló közül. Ezt a kategóriát Robin Larsson és Anton Marklund (a két kvalifikációs futam nyertesei) vezetik, akik tapasztalatukból profitálnak, hiszen az elmúlt éveket mindketten a világbajnoki mezőnyben töltötték.

Részletes eredmények itt találhatók.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: