DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Ralikrossz

Loeb, Block, Ekström és Csucsu a WRX mezőnyében

Közzétették a ralikrossz-világbajnokság 2017-es nevezési listáját: a 18 főből álló rajtrácsnak egy magyar résztvevője is lesz. Mattias Ekström és csapata várják címvédőként a szezont.

A szűk mezőny első traktusa a tavalyi felállásra emlékeztet, igaz, kisebb változások történtek: a kétszeres világbajnok Petter Solberg alakulata Citroenről gyári Volkswagenre váltott, és egy második autót is indít Johan Kristofferssonnal. Kettő helyett három autót készít fel a gyártók versenyének két legjobb csapata is, melyeket a tavalyi pilóták mellett az EKS Auditól Reinis Nitiss, a Peugeot-Hansentől Kevin Hansen kap meg. A csapatok bajnokságába azonban az ő eredményeik nem fognak beleszámítani.

Ken Block fordos csapata változatlan marad, és a sorozatba érkezik Timo Scheider, a korábbi DTM-bajnok, aki a Team Austria versenyzője lesz. Érdekesség, hogy utóbbi csapat mindkét eddigi versenyzője ugyanahhoz az új alakulathoz, a STARD-hoz igazol. Az Olsbergs MSE idén nem fut teljes programot.



A nevezési lista négy pilótát egyéni nevezőként tüntetett fel, akik többnyire a nagyobb csapatok korábbi versenygépeit vásárolták meg: például a kétszeres ralivilágbajnok, Marcus Grönholm fia, Niclas Blockék egyik Ford Fiestájával indul. A névsorban szerepel a ralikrossz-világbajnokság első magyar versenyzője, Lukács Kornél „Csucsu” is egy Kia Rióval. A napokban történt bejelentésből kiderült, hogy Csucsu a korábbi ralissal, Gigi Gallival indul közös csapatban. Galli azonban csak később csatlakozik a bajnoksághoz egy új Kiával.

A ralikrossz-világbajnokság szezonja április 1-2-án indul Barcelonában.

A WRX 2017-es nevezési listája:

EKS (Audi S1 EKS RX quattro)
1 Mattias Ekström
57 Toomas Heikkinen
15 Reinis Nitiss

Team Peugeot-Hansen (Peugeot 208 WRX)
21 Timmy Hansen
9 Sebastien Loeb
71 Kevin Hansen

PSRX Volkswagen Sweden (Volkswagen Polo GTI)
11 Petter Solberg
3 Johan Kristoffersson

Hoonigan Racing Division (Ford Focus RS RX)
43 Ken Block
13 Andreas Bakkerud

MJP Racing Team Austria (Ford Fiesta)
44 Timo Scheider
96 Kevin Eriksson

Team STARD (Ford Fiesta)
7 Timur Timerzsanov
6 Janis Baumanis

Egyéni nevezők
87 JB Dubourg (Peugeot 208)
68 Niclas Grönholm (Ford Fiesta)
10 Lukás ’Csucsu’ Kornél (Kia Rio)
37 Guy Wilks (Volkswagen Polo)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: