DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Ralikrossz

Kiss Pál Tamás mégsem debütál a ralikrossz vb-n

A magyar versenyző idén váltott ralikrosszra, és a hétvégén már a világbajnokság esteringi állomásán indult volna - de sajnos nem tudott időben felkészülni csapatával.

Alig több, mint két héttel ezelőtt Kiss Pál Tamás nagy örömmel jelentette be, hogy a ralikrossz országos bajnokságra való váltás után ugrik még egy lépcsőfokot, és június utolsó előtti hétvégéjén már a ralikrossz vb-n fog indulni, ám technikai problémái nem tették lehetővé a megfelelő felkészülést. Az itthon eddig egy győzelmet szerző versenyző legutóbbi, nyirádi versenyét folyamatosan nehézségek kísérték, amik kihatottak a vb-futam előkészületeire is.



„Nagyon csalódott vagyok” – nyilatkozta Tamás a brit Autosportnak, amely már nem először tünteti ki figyelmével versenyzőnket. „A menedzsmentemmel együtt már elkezdtem a felkészülést erre a versenyre, és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam a rajongóktól is. Ilyen rövid idő alatt nem tudtunk volna versenyre kelni a nagycsapatokkal, így közösen a visszalépés mellett döntöttünk. A nyirádi volt az eddigi legrosszabb versenyem idén, nagyon sok problémánk adódott, amelyek értékes pontoktól fosztottak meg engem.”

„A hibák következtében úgy határoztunk a szponzoraimmal, hogy más lehetőségek után nézünk” – mondta Tamás. „Boldog vagyok, hogy már ez alatt a rövid idő alatt részt tudtam venni néhány értékes találkozón, ahol a jövőbeli együttműködés volt a téma. A hétvégén ott leszek az Esteringen, hogy megtekintsem a versenyt, és hogy találkozzak néhány emberrel.” Az Autosport szerint Tamás minden bizonnyal októberben fogja megejteni WRX-debütálását, a bajnokság olaszországi versenyén, Franciacortában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: