DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Rali

Izgatottan, kipihenten várják a Győr Ralit Német Gáborék

Jön a 2024-es magyar bajnoki szezon utolsó harmada: a Német Motorsport kettőse Győrben is szeretné felvenni a kesztyűt a legjobbakkal.

A nyári szünet után az előttünk álló hétvégén folytatódik az Országos Rali Bajnokság, jön a szezon ötödik futama, a II. WHB Győr Rali. Az eseményre természetesen nagyon készül a Német Gábor, Németh Gergely páros is, hiszen legutóbb Székesfehérváron dobogóra állhattak és harcban vannak az év végi pódiumért is.

„A Székesfehérvár Rali után volt egy közel kéthónapos pihenő, ami jó lehetőséget adott a regenerálódásra és pihenésre, bízom benne, hogy újult erővel tudunk nekifutni a hétvégi Győr Ralinak” – mondta Német Gábor.

NémetMotorsport1



„Alapvetően úgy gondolom, hogy nagyon izgalmas és nehéz versenynek ígérkezik, szinte az egész verseny új pályákon zajlik, és a szervezők nagyon figyeltek arra, hogy színesítsék a menetrendet, még a Rábaring is másképp lesz, mint 2023-ban. Kisgyónbányán például még a kétezres évek elején voltam gyerekként versenyt nézni, örülök, hogy bekerült a programba és összességében úgy gondolom, hogy a rendezők kitettek magukért, hogy egy színvonalas versenyen vehessünk részt” – fogalmazott a pilóta.

„Nekem ez a hazai versenyem, hiszen győri vagyok, úgyhogy számomra igazán különleges lesz ez a hétvége, nagyon várom már. Ráadásul úgy tűnik, hogy az időjárás is okozhat meglepetéseket, az is egy plusz izgalomfaktorrá válhat, de bízom benne, hogy jól helyt tudunk állni” – tette hozzá Németh Gergely.

NémetMotorsport4

A páros jelenleg a bajnokság negyedik helyén áll egy futamgyőzelemmel és a székesfehérvári második hellyel, a cél pedig természetesen az, hogy előrébb tudjanak lépni a folytatásban. Ehhez fontos lenne a jó győri szereplés is – az ilyen jellegű pályákon pedig eddig megvolt a tempójuk.

„Motiváltak vagyunk, hiszen nagy csata zajlik az év végi dobogóért, szeretnénk mindent kihozni magunkból, hogy minél több pontot szerezhessünk a hétvégén. Ettől függetlenül nem szeretnénk görcsösen versenyezni, bár rajtam azért van egy pici nyomás, mert Gergőnek nem szeretnék csalódást okozni a hazai versenyén” – mondta Gábor.

NémetMotorsport2

„A Mecsekben és Székesfehérváron is egész jól tudtunk teljesíteni az ilyen tempós, erdei utakon, meglátjuk, hogy ez most is így lesz-e. A csapat az utóbbi Európa-bajnoki futamokon kipróbált egy-két beállítási lehetőséget, amelyeket mi is megtapasztalhatunk a csütörtöki hivatalos teszten, kíváncsian várjuk ezt is. Nem fogunk sokat menni az idő rövidsége miatt, de azért szeretnénk visszaszokni a Skodához ennyi idő után” – fűzte tovább a szót Gergő.

A hétvégi Győr Ralin szombaton és vasárnap összesen tizenhárom gyorsasági szakasz, valamint közel százharminc versenykilométer vár a párosokra.

Kövessétek a Német Motorsportot a Facebookon is: https://www.facebook.com/NemetMotorsport

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: