DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

A dobogót célozza meg Ózdon Csomós Mixi

Nem szeretne a győzelemért kockáztatni hétvégén a Csomós – Nagy páros: a srácok Sátát várják legjobban és bár szerintük fejlődtek az egy évvel ezelőtti önmagukhoz képest, de nem biztos, hogy ez most fog kidomborodni.

A Rabócsiringen ült vissza az újjáépített Skoda Fabia R5-ösbe Csomós Miklós és Nagy Attila. Az idén az Európa-bajnokságon remeklő páros a szezont Magyarországon zárja és rajthoz áll a hétvégi Ózd Ralin – a rövid teszt után jöhet a pénteki prológ, majd a szombati, bő száz kilométeres versenynap. 

„Most csak annyi volt a lényeg, hogy kiderüljön, minden a helyén van-e a frissen összerakott, felújított autónkban. Egyáltalán nem a határokat feszegettem, nem erről volt szó, inkább csak egy ellenőrző átmozgatást hajtottunk végre, nem is mentem többet húsz-harminc kilométernél. Szerencsére minden rendben működött, rajtra készek vagyunk. Sok kilométert mentünk idén ahhoz képest, amennyit a korábbi években megtettünk, emiatt nem is érzem úgy, hogy szükségünk lenne most egy nagyobb tesztre” – mondta a Formula.hu-nak Mixi.

hankook



Felmerül a kérdés: vajon ott lesz-e a párosban a csehországi bukás emléke vagy esetleg az a teher, hogy most nem lehet kárt tenni az autóban?

„A bukást én nem érzem, nyilván az mindenki számára teher, hogy vigyázni kell az autóra. Bízom benne, hogy célba tudunk érni, a futam elején szerintem kicsit óvatosabban fogunk majd kezdeni, aztán majd meglátjuk, hogy az mire lesz elég. Persze ismerjük a magyar mezőnyt, tudjuk, hogy van három-négy nagyon erős versenyző, én úgy gondolom, hogy ha minden rendben megy, akkor a dobogó lehet számunkra reális eredmény. Semmiképp sem szeretnénk mondjuk kockáztatni a győzelemért, nekünk ez nem egy tétverseny most. Legalábbis ez a terv, de természetesen amikor visszaszámolnak a rajtban, az mindig más…” – tért ki a célokra és a várható erőviszonyokra a pilóta.

csomós2_1

Mixiék Domaházán még nem versenyeztek a Skodával, Sátán és Királdon viszont tavaly is mentek már.

„Biztosan jó lesz a Domaháza is, de hozzám inkább a másik két pálya áll közelebb. Sáta a tempó miatt, Királdnak pedig megvan a kultusza és nagyon sok néző van kint mindig, illetve most megnyújtották a pályát Sajómercse felé, szóval lesz benne olyan rész, amin tavaly nem mentünk. Ha egyet kell választani, akkor szerintem nekünk a Sáta fekszik legjobban, azon tavaly is tudunk első időt autózni” – tette hozzá.

A végére pedig egy fontos kérdés: vajon Mixi az ERC-szezon után jobb pilótának tartja magát, mint egy éve, amikor a magyar bajnoki címért harcolt?

„Az idén megtett sok versenykilométer nyilvánvalóan hozott magával egyfajta rutint és magabiztosságot. Emiatt szerintem most jobbak vagyunk, mint tavaly, de nem biztos, hogy az Ózd Ralin ezt kamatoztatni tudjuk. Itt minden pálya minden kanyarját nagyon ismeri a mezőny minden tagja, az élmenők közel autóznak a határokhoz, nem lehet nagy különbségeket kialakítani. Egy külföldi versenyen szerintem igen, gyorsabban tudunk most menni, mint egy éve.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: