DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Vincze Ferenc győzelmével zárult az Eger Rali

Vincze Ferenc és Bacigál Igor bizonyult a leggyorsabban az ORB idei első futamán, Egerben, gyakorlatilag végig vezetve, magabiztosan nyerték meg a versenyt és a power stage-en futott legjobb idővel még a pontot is sikerült feltenniük az i-re.

Szombaton szűk tízmásodperces előnyt épített fel a Vincze-Bacigál páros a Turán-Bagaméri duóval szemben az Eger Ralin, ezt azonban a fordos kettős tízmásodperces büntetése jelentősen megtoldotta, így ha nem is lehetetlen, de nagyon nehéz feladattal szembesültek Turánék vasárnapra.

Ahogy szombaton, úgy vasárnap is a szuhai pályára “gyúrtak” Vinczéékkel szemben és ezt a szakaszt mindkétszer simán meg is nyerték, de ez ezúttal csak arra volt elég, hogy közelebb jöjjenek, fordítani már nem tudtak – sőt, a power stage-en csak negyedik időt futottak, úgyhogy ott további pontokat veszítettek. Vincze végül 8,8 másodperces fórral nyerte meg a versenyt és 0,7-tel az utolsó szakaszt, ahol az erre a napra visszaálló Hadik Andrásék lettek a másodikak, így valamit mégis megmentettek ebből a hétvégéből azok után, hogy szombaton nagyon hamar kiállni kényszerültek.



A győzelemért zajló csata mögött többen is kiválóan autóztak, Balogh Jánosék szakaszt is tudtak nyerni, de a részeredmények alapján Ollé, vagy Velenczei is megvillant többször – Balogh-ék végül felfértek a dobogóra, Velenczei negyedik lett a Citroennel, Botka Dávid egészítette ki a top5-öt, ifj. Érdi Tibor pedig a legvégén előzte meg Ollét a hatodik helyért.

Végeredmény:

1.Vincze-Bacigál Skoda Fabia R5
2. Turán-Bagaméri Ford Fiesta R5 +8,8
3. Balogh-Holczer Skoda Fabia R5 +1:08,7
4. Velenczei-Zsírós Citroen C3 R5 +1:38,8
5. Botka-Mesterházi Skoda Fabia R5 +2:39,4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: