DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Rali

Matics gumit tesztel a Baranya Kupán

Új abroncsokat szeretne kipróbálni Matics Mihály és Zejda Viki a Baranya Kupán, amely nem számít be az Országos Ralibajnokságba, ezért csak tesztcéllal állnak rajthoz a Mitsubishi Lancer Evo IX-essel.

Matics emellett a régi-új itinerét is szeretné csiszolni és a verseny jó felkészülési lehetőség az októberi Mecsek Ralira is.

MRT_Szekesfehervar_Rallye_2016_056



„Évek óta mindig ott vagyunk a Baranya Kupán, hiszen nagyon jó lehetőség a gyorsasági kilométerek gyarapítására és tesztelésre” – mondja Matics. „Az idén több gumit szeretnék kipróbálni, egyrészt a Hankook Eb-s gumijait, másrészt pedig egy másik márka Eb-s gumiját, hogy a jövő évi választás előtt tapasztalatom legyen mind a kettővel. Minden pálya háromszor van, így könnyen össze lehet hasonlítani a különböző gumikat.”

„Fehérváron tértünk vissza az egyszerűsített, régi itinerünkhöz, most a pécsieket is vissza kell butítani. A pályák egy része várhatóan megegyezik majd a Mecsek Raliéval, ezért felkészülésnek is jó lesz a verseny. Nem az eredményre megyünk, de azért nem akarunk sétakocsikázni sem. Jó hangulatú versenyre számítok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: