DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Rali

Rali: Kiss Roland és Botka Dávid győzött Orfűn

A hétvégi orfűi futamon az utolsó szakaszon vesztette el az első helyet Kaveczki Jenő, így Kiss Roland győzelemmel rajtolt - a liszencesek között Botka Dávid volt a leggyorsabb a Mitsubishivel.

A hétvégén Orfűn rendezték meg az A123 Teszt Rallye-t, amely a MARB déli régiójának versenye mellett az április elején megrendezésre kerülő Eger Ralira való felkészülést is szolgálta. Ennek megfelelően (és a hagyományokhoz hűen) több liszences páros is tiszteletét tette a Mecsekben.

A MARB-futamot gyakorlatilag végig Kaveczki Jenő és Nagy Péter vezette a VW Golf II-vel, igaz, előnyük nem volt nagy a tavalyi bajnok Kiss Roland és Haraszti Zsolt (Lada) előtt. Az utolsó gyorsaságin azonban változott a képlet, Kaveczkiék Volkswagenje féltengelytörést szenvedett, így a szépen autózó Kiss végül magabiztosan, 21 másodperc előnnyel nyert a Péter Ádám-Alkusz Miklós (Peugeot 306) páros előtt. Kaveczki végül beért, de összességében csak a 10. helyen zárta a futamot - a MARB-értékelésben végül 51 páros ért célba.

MARB dél



A liszenceseknél nem történt fordulat, hiszen Botka Dávid és Bazsó Attila az utolsó gyorsaságit leszámítva minden szakaszon a leggyorsabbnak bizonyult és végül 8,1 másodperc előnnyel zárt az élen. Mögötte a végig stabilan teljesítő Rongits-Hannus duó zárt szintén Mitsubishiel, az utolsó szakaszt megnyerő "helyi erő", ifj. Ranga László és Hideg László végzett a harmadik helyen, Kovács Antal és Istovics Gergő pedig negyedikként zárt az R5-ös Ford Fiestával. A futamon indult WRC is, de a Csík-Csík páros végül csak a 13. helyen zárt bő másfél perc hátránnyal. 

Az A123 Teszt Rallye végeredménye:

1

Kiss R. - Haraszti Zs.

Lada 2105

19p50,9

2

Péter Á. - Alkusz M.

Peugeot 306

+21

3

Hulmann G. - Rábel L.

Lada VFTS

+27,2

4

Kaltenecker Á. - Fodor Á.

Opel Corsa

+27,9

5

Burján B. - Kovács G. B.

Lada VFTS

+28,2

6

Gubinczki Zs. - Szabó B.

Lada VFTS

+31,7

7

Matyikó Z. - Matyikó T.

Lada VFTS

+35

8

ifj. Balázs G. - Balázs G.

Lada 2107

+45,1

9

Téczely T. - Bányai B.

Suzuki Swift GTI

+46,8

10

Kaveczki J. - Nagy P.

VW Golf II.

+49,2

Liszencesek:

1

Botka D. - Bazsó A.

Mitsubishi Lancer Evo 9

17:51,5

2

Rongits A. - Hannus L.

Mitsubishi Lancer Evo 9

+8,1

3

ifj. Ranga L. - Hideg L.

Mitsubishi Lancer Evo 9

+15,9

4

Kovács A. - Istovics G.

Ford Fiesta R5

+21

5

ifj. Kiss L. - Varga Zs.

Ford Fiesta R5

+21,3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: