DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Rali

Botka Marcus Grönholmot idézi

Marcus Grönholm elhíresült mondata jutott eszébe a Ciprus Rally első versenynapjának végén Botka Dávidnak. A váltó meghibásodása miatt csak három sebességi fokozat állt rendelkezésére a Botka Rally Team pilótájának a nap felétől, de az eredmény így is majdnem az, amit kitűzött maga elé a legénység. Második helyen állnak a kategória értékelésben, 25 másodperccel lemaradva a helyi bajnok mögött.

’Az első szakaszon még nem kezdtünk úgy, ahogyan menni szerettünk volna, de a második már egészen jól sikerült’ – mesélt a szombati versenynapjukról a pilóta. – ’A harmadik gyorsaságin- amelyik szakasztól a legjobban tartottam a pályabejárás után, - mentünk egy abszolút második időt. Az első kör utolsó szakaszán nem tudtunk száz százalékot menni, így is a hatodik helyen zártunk abszolútban.



P-_AflARh0igA2cDtUz4ggfc_REHlMGlef4Pf8EW1d8

Kategóriája második helyén állt négy gyorsasági után a Botka Dávid – Szeles Péter páros a ciprusi ERC futam első napjának felénél.
’A második kör első gyorsaságijának végén, körülbelül a huszadik kilométernél éreztem, hogy valami nem jó a váltóval. Onnantól kezdve csak az első, a második és az ötödik sebességi fokozatokat tudtam használni. Meglepő módon így is viszonylag jó időket tudtunk menni, ahhoz képest, hogy általában kettesben mentünk... ’

A ciprusi TV élőben közvetítette a nap végi nicosiai SuperSpeciál szakaszt, ami után a 45 perces szervizben volt lehetőség megjavítani a Mitsubishi Lancer Evo IX-est.
’A srácok kicserélték a váltót, van még néhány technikai gondunk, amiket remélem, hogy meg tudunk oldani még a reggeli szervizben. Ha nem, akkor az utolsó kör előtti hosszabb szervizben megpróbáljuk 100 százalékosan megcsinálni az autót’ - mondta Dávid.

A szombati eredmény, az abszolút hatodik hely és az ERC2 kategória második helye nem rossz a technikai gond figyelembevételével, de a páros ennél előrébb szeretne lépni:
A helyi matadorhoz képest 25 másodperc a lemaradásunk a kategóriánkban. Vasárnap, ha jó lesz az autó, akkor be tudjuk hozni a lemaradást, mert ide is nyerni jöttünk!

Ahhoz, hogy ez sikerüljön, a versenyautónak be kell vinnie a legénységet a lehető leggyorsabban a hátralévő 8 gyorsasági szakaszon. A Botka Rally Team párosán nem fog múlni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: