DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Rali

Ollé-Tóth: Mindent egy lapra

„Félelem nélkül” vág neki az AS Rallyesport Europe versenyzőpárosa, Ollé Sándor és Tóth Zsolt az idény utolsó bajnoki futamának, a Waldviertel Rallye-nak. Az egyre népszerűbb kettős az „alkalmi” murvás viadalt izgatottan várta, mert számára ez a talajtípus jobban fekszik, ez jól jöhet majd a végelszámolásnál.

DuEn_48MecsekRallye_2343 copy



Ollé Sándor- Tóth Zsolt: „Az elmaradt Budapest Rallye helyett került a versenynaptárba ez az osztrák futam, ami egyben a Murva Rallye Bajnokság utolsó megmérettetése is. Mi nagyon örültünk ennek a hírnek, hiszen a murva jobban fekszik nekünk, és az ismeretlen szakaszok is. Sosem tréningezünk sokat, abszolút az itinerből megyünk, ezért számunkra ez nem jelent különösebb kihívást.

Egy nagy váltófelújításon vagyunk túl, mert a váltónk lefutotta a kilométerért, megérett a cserére. Így most is beiktattunk egy tesztet, amin nagyon jól működött az autó. Két beállítással is készülünk, - a Veszprémben illetve a Szombathelyen használtakkal- holnap dől el, hogy melyik mellett döntünk, melyik lesz az ideális ezekre a pályákra.

Nyugodtan mondhatom, hogy ebben az évben beérett a munkánk gyümölcse, az élbolyhoz tartozunk és komolyan kellett velünk számolniuk a riválisainknak. Kiegyensúlyozott teljesítményünknek köszönhetően a bajnokság harmadik helyén állunk, amely megtartásához az első-öt hely valamelyikén kell végeznünk.

Ezért vagyunk most egy kicsi dilemmában, mert versenyezzünk ma úgy, hogy beleférjünk az abszolút ötben, vagy kövessük azt a vonalat, amit eddig tettünk, és ami igazán mi vagyunk. Az első gyorstól kezdve az utolsóig meg akarjuk nyerni az összes szakaszt és ezzel az egész Waldviertel ralit. A csapat elvárása az, hogy életünk legjobb eredményét érjük el, az abszolút harmadik helyet, amit szeretnénk teljesíteni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: