DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Rali

Bessenyey és Nyirfás megvédte Eb-címét a kategóriában

Stephane Sarrazin zárta az élen a Korzika Ralit honfitársa, Bryan Bouffier elõtt, mialatt a kétkerék-meghajtású autók versenyében Bessenyey Zoltán és Nyirfás Julianna megvédte bajnoki címét.

02_bessenyey



Az első versenynapon még nagyjából fej-fej mellett haladt a két élmezőnybeli versenyző, a szombati versenynapon azonban Sarrazin utolérhetetlen volt - ötből négy szakaszt az élen zárt, míg az utolsó kilométereket egy második idővel fejezte be. Előnyét szépen lassan ugyan növelte, de megnyugtató távolságra nem került a mögötte érkezőtől. Bouffier azonban hibázott, aki így már nem tudta tartani a lépést a hasonló márkával rajthoz álló pilótával.

"Csodálatos, mint egy álom!" - ujjongott Sarrazin EB futamgyőzelme után, aki idén a rallysportban 100 százalékos teljesítményt produkált, hiszen ahányszor rajthoz állt, nyert. "Idén mindössze két rallyn álltam rajthoz, azon a kettőn melyeket imádok és csodálatos, hogy mindkettőt megnyertem. Egész hétvégén remek csatában voltunk Bryan-nel, de navigátorommal és a csapattal remekül dolgoztunk. Az autó tökéletes volt nyomtuk, de nem vállaltunk túl nagy kockázatot a trükkösebb részeken. Két korzikai győzelem, több mint egy álom."

"Az utolsó előtti részig még bíztam benne, hogy meg tudom szorongatni Stephane-t, azonban egy általam elkövetett hiba keresztbe húzta a számításaimat - megpörögtem az autóval és árkot fogtam. Ezek tekintetében elégedett vagyok a második hellyel." - mondta el Bouffier.

02_sarrazin

Ezúttal a Peugeot Akadémia sem panaszkodhat, hiszen Kevin Abbringnek köszönhetően nemcsak célba érhettek, hanem még a dobogó legalsó fokára is felfértek. A fiatal holland már az első napon tisztes távolból követte a két Fordos csatáját, szombaton azonban megduplázódott a hátránya, így már csak a biztonságos célba érkezés lebegett a szeme előtt. A mögötte érkezőre sem kellett figyelnie igazán, hiszenEric Camilli 45 másodperccel autózott rosszabb időt tőle.

Ötödikként a Porsche márkát képviselő Romain Dumas következett. A francia versenyző egész jól terelgette autóját, hiszen a futam alatt egy harmadik szakaszidőt is elért 997-esével.

Mind a három magyar páros megláthatta a kockás zászlót - Puskádi János éppen hogy lemaradt a top20-as listáról, hiszen huszonegyedik lett. Négy hellyel mögötte, huszonötödikként intették le ifjabb Érdit, aki mögött közvetlen a kétkeresek bajnoka, Bessenyey érkezett.

 

A Tour de Corse végeredménye:
1. S. Sarrazin/J. Renucci, Ford Fiesta RRC 2:36:48.4 
2. Bryan Bouffier/Xavier Panseri, Ford Fiesta RRC 18.9
3. Kevin Abbring/S. Marshall, Peugeot 208 T16 +1:38.2
4. Eric Camilli/B. Veillas, Peugeot 207 S2000 +2:24.1
5. Romain Dumas/Denis Giraudet, Porsche 997 GT3 +5:41.9
6. B. Magalhães/C. Magalhães, Peugeot 208 T16 +6:29.9
7. J. Leandri/Fabrice Gordon, Ford Fiesta R5 +7:33.5
8. J. Tarabus/Daniel Trunkát, Skoda Fabia S2000 +7:51.3
9. P. Guglielmi/J. Vesperini, Renault Clio R3 +10:19.0
10. Laurent Reuche/Jean Deriaz, Renault Clio R3T +13:21.0
21. Puskádi János/Godor Barna,Skoda Fabia S2000 +16:18.6...
25. Érdi Tibor jr./Táborszki A., Mitsubishi Lancer Evo X R4 +18:05.1...
26. Bessenyey Z./ Nyirfás J.,Honda Civic Type R3 +20:20.7...

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: