DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Off-road

Kárai-győzelem és kizárások Máriapócson

Elődöntőben kieső esélyesek a SuperCarsban, Eb-menők a Super1600-ban, kizárások az STC -2000-ben a RabócsiRingen.

Újra Máriapócson vette a kezdetét a Ralikrossz Országos Bajnokság – a húsvéti versenyhétvégén különbség volt a megszokotthoz képest, hogy vasárnap és hétfő helyett szombaton és vasárnap zajlott az akció, hiszen hétfőn egy önálló műsorszám, a Legendák Tornája kap főszerepet a RabócsiRingen.

A címvédő bajnok, Kárai Tamás győzött a 10 fős SuperCars kategóriában, míg a dobogó második fokára a CEZ tavalyi nyertese, Zbigniew Staniszewski állt fel. A lengyeltől alig négy tizedmásodpercre maradt le a kvalifikációs futamot és elődöntőt is nyerő, így első rajtkockából startoló Koncseg Zoltán, aki első dobogóját szerezte a csúcskategóriában az Audival. Vass Zoltán, Antal István és Ales Fucik voltak még döntősök, borult a papírforma azzal, hogy a tavalyi második-harmadik helyezett, Benyó Máté és Luigi sem jutottak be oda.



Erős volt a Super1600 mezőnye, amit jelez, hogy a tavaly domináló bajnok, Körmöczi Balázs a negyedik helyet szerezte meg. Két Eb-versenyző végzett a dobogó első két fokán, Jiri Susta és Damian Litwinowicz, a kvalifikáció leggyorsabbjának, Laczkó Lehelnek a pódium alsó foka jutott ki.

A tavalyról ismert tempóját folytatva Vámosi Tibor győzött a SuperTouringCars +2000-ben, a kategóriában debütáló Held Zoltánt megelőzve. A SuperTouringCars -2000 futamai során végig Roman Castoral hozta az első, az újonc Körmöczi Gergő a második helyeket, de a döntőben minden feje tetejére állt: mindkét versenyzőt kizárták, Körmöczit Castoral kiforgatásáért, így Zentai Sándor szerzett váratlan győzelmet.

Első helyezést ért el kategóriájában Kailbach Gergely (STC -1600), Kenesei Gábor (Magyar Kupa -1400), Czakó Roland (Magyar Kupa -1600), Bartha Aurél (Swift Hybrid RX Cup), Lóránt Benjámin (MX5 Kupa), Csuti Kristóf (Hankook Racer Cup), Kisharsányi (Astra Kupa) és Gonda Ákos (Junior Kupa).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: