DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Off-road

Újra a dobogón a bajnok: Második lett Harsányi

Nagy versenye volt a kilencszeres magyar bajnoknak a Ralikrossz-ob harmadik fordulóján, Greinbachban, augusztus 21-22-én: a Mitsubishi már a kvalifikációs futamokon végig döntőgyanús tempót diktált, a fináléban pedig a versenyző kezére játszottak az égiek. Megeredt az eső, ami köztudottan Harsányi Zoltán erőssége: meg sem állt a második helyig!

Három hónappal a máriapócsi verseny után folytatódott a Ralikrossz Országos Bajnokság, habár Harsányi Zoltán nem tétlenkedett a nyári szünet alatt sem: két tesztversenyen is elindult a CEZ-en, Greinbachban és Sedlčanyban. Talán ez volt az oka, hogy a következő tétre menő bevetésen, ismét Greinbachban, a magyar és osztrák bajnokság közös állomásán technikai hátránya dacára a szokásosnál előrébb foglalt helyet a SuperCars-mezőnyben: mind a három kvalifikációs futamon hatodik lett.



„Most kiválóan ment a kocsi egész hétvégén! A beállításokat eltaláltuk, flottul alakultak az előfutamok és az elődöntő, így bejutottam a döntőbe” – kezdte hétvégi beszámolóját Harsányi Zoltán. „Tényleg nem volt semmilyen technikai gondunk, a csapatnak köszönhetően megbízható autó volt a kezeim között. Sokat segített a két tesztfutam is, betalált egy-két fejlesztés, ráadásul jobban formában marad az ember, ha nem vár hónapokat a következő versenyre.”

„Az időjárás a két véglet volt, a döntőig nagyon nagy meleg, aztán megérkezett az eső. Én pedig nagyon szeretek esőben menni és általában szerencsém is van ilyen körülmények között. Most is kedvezett nekem a szerencse, volt, aki kiforgott, kicsúszott előlem, és a jokeren is sikerült előzni. Végül az ötödik rajthelyről második lettem, nagyon nagy most az öröm!” – folytatta az RXC Technics Motorsport versenyzője, aki közel egy évet várt a dobogóra a magyar bajnokságban: utoljára 2020-ban a Kakucs Ringen végzett szintén második helyen.

A kakucsi pálya a következő forduló helyszíne: szeptember 11-12-én folytatódik az országos bajnokság Budapest közelében. Ez a verseny általában a szezonhajrá része, ezúttal viszont csupán az idény féltávját jelöli.

„Még az év felénél sem tartunk, három verseny ment le, négy visszavan. Frissebb hír, hogy köztük lesz Nyirád: kíváncsian várom, sok jó emlékem van arról a pályáról, győzelmek, az Európa-bajnokság. Meglehet újra a dobogó? Mindig ez a cél, de kellenek hozzá a megfelelő körülmények is. Az biztos, hogy ellenfeleim nagyon jók. Majd meglátjuk!” – zárta mondandóját a második félidőre vonatkozó esélylatolgatással a kilencszeres magyar bajnok Harsányi Zoltán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: