DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Off-road

Első győztes és női győztes Greinbachban

Három hónap kimaradás után Ausztriában folytatódott a magyar ralikrosszbajnokság. Benyó uralta a Kárai nélküli SuperCarst, a kategóriák között pedig női győztes is volt Nagy Kamilla személyében.

A magyar és osztrák bajnokság közös versenyéről hiányzott egy nagy név, a SuperCars kategória éllovasa, Kárai Tamás. Távollétében a 12 fős mezőnyt az autót váltó, Ford Focus RX-szel versenyző Benyó Máté uralta, aki mindhárom kvalifikációs futamon leggyorsabb volt, majd elődöntőjében és a döntőben is nyert, utóbbit tetemes, közel 14 másodperces előnnyel húzta be.

Mögötte azonban zajlottak az események: két futamon is második lett Alois Höller, összesítésben mégis Vass Zoltán zárta második helyen a köztes eredménylistát, valamint nyerte meg a második elődöntőt. A döntőben azonban negyedikként lemaradt a dobogóról: Harsányi Zoltán lett a második, Vass Csaba a harmadik. A szintén autót váltó – Peugeot-ról Skodára – Luigi ötödik lett, az egyetlen osztrák, aki a magyarok között döntőbe jutott, Höller pedig kiesett.



A Super1600 futamainak leggyorsabbja Körmöczi Balázs volt, de idei győzelmi sorozata megszakadt, miután kiesett a döntőben: Laczkó Lehel szerezte meg a győzelmet az Opel Astrával.

A SuperTouringCars +2000-ben is kinézett a magyar siker: a kvalifikációs futamok összesítésében Gabay Zion vezetett Vámosi Tibor előtt, a döntőben viszont három osztrák végzett a dobogón Karl Schadenhofer vezetésével. A -2000-ben Roman Castoral, a -1600-ban Daniel Karlovits futott be első helyen, ezekben a kategóriákban a harmadik Held Zoltán és második Körmöczi Gergő azért legalább egy-egy dobogós helyet szerzett a magyaroknak.

Ki kell emelni még az Astra Kupát, mivel itt női győzelem született: Nagy Kamilla ünnepelte első sikerét a kategóriában. További győztesek: Kenesei Gábor (Magyar Kupa -1400), Patu (Magyar Kupa -1600), Vaskó Dominik (Swift Hybrid RX Cup), Lóránt Benjámin (MX5 Kupa), Csuti Kristóf (Hankook Racer Cup), Csermely Móric (Junior Kupa).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: