DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Off-road

Harsányi: Döntős szereplés lett a tesztverseny vége

A magyar bajnokság közel háromhónapos szünetét kihasználva Harsányi Zoltán Greinbachba ment, hogy csillapítsa versenyzési lázát, és persze tesztelje a Mitsubishi Evo X-et. A Közép-Európai Zóna június 13-i futamán negyedik helyen végzett a döntőben, ami évének eddigi legjobb eredménye, ráadásul ez volt az első problémamentes verseny.

A greinbachi hétvégén szombaton az osztrák és szlovák bajnokság, vasárnap pedig a CEZ versenyzett: a második napon csatlakozott az osztrák, lengyel, cseh és magyar ellenfelekhez az itthoni mezőny veteránja, Harsányi Zoltán. Az eredménylistán végig a nyolcfős Supercar-mezőny első felében tartózkodott az RXC Technics Motorsport versenyzője: az első kvalifikációs futamon harmadik, a másodikon és harmadikon negyedik helyet szerzett. Ebben a pozícióban fejezte be a döntő futamot is, ami elégtételt jelentett a kakucsi és pünkösdi máriapócsi versenyek után, ahol még nem sikerült a legjobb hat közé jutás.

„Régen versenyeztünk már, ezért úgy döntöttünk, elmegyünk tesztelni az autót Greinbachba, mivel itt lesz a következő magyar bajnoki verseny is” – kezdte beszámolóját a kilencszeres magyar bajnok. „Mivel készültünk pár fejlesztéssel, a futamok között is sok alkatrészt cserélgettünk, sokat állítgattunk, és úgy érzem, sikerült is előrébb lépnünk. Ez volt az eddigi legsimább hétvégém idén, kimaradtam a műszaki hibákból és az ütközésekből, ennek is köszönhető, hogy végig harmadik-negyedik helyeket szereztem.”



„A többieknek nem volt sima versenyük, mindig összetörte valaki, elromlottak az autók, mi pedig kihasználtuk az adódó lehetőségeket. A döntőben is a harmadik kockából indultam és végül meglett a negyedik pozíció. A legfontosabb, hogy az autó hibáit a csapattal kijavítottuk, végre egy problémamentes versenyen vagyok túl, amelynek a végén meg is lett a döntős eredmény!” – nyugtázta elégedetten osztrák vendégszereplését Harsányi.

A rutinos versenyző számára az elsődleges természetesen a magyar ralikrossz-ob, amelynek következő versenyére Fuglau törlése után egészen augusztus 20-22-ig még várni kell, a helyszín Greinbach lesz. Harsányi Zoli azonban elárulta: elképzelhető, hogy a nyár folyamán látjuk még őt tesztjellegű CEZ-versenyen. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: