DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Off-road

Visszatért a máriapócsi vízmenő

Az eleredő eső színesítette az akcióval és balesetekkel teli Matador Rallycross Parádét május 23-24-én, a pünkösdi CEZ-hétvégén. Harsányi Zoltán megvillantotta képességeit a nedves pályán, és a döntőbe jutás is csak kevésen múlott Máriapócson az RXC Technics Motorsport versenyzője számára.

Miután a kakucsi szezonnyitó hétvégén műszaki problémák sokasága gyötörte Harsányi Zoltánt – gyakorlatilag egyetlen futamon tudott csak célba érni –, a szezon második versenyére felkészülten érkezett a csapat, kiküszöbölték a Kakucs Ringen annyi nehézséget okozó hibákat, melyek a RabócsiRingen nem is tértek vissza. A 25. születésnapját ünneplő pálya a múltban számos sikert hozott a kilencszeres magyar bajnok számára, tavaly is dobogóra állt a helyszínen, most pedig különösen akkor élt a pályán, mikor az eső csúszóssá tette az aszfaltot: a második kvalifikációs futamban hatodik helyezést szerzett, erősebb autókat megelőzve a Mitsubishi Evo X-zel.

„Az első napon volt egy nagy élményem, mert vízen mehettem végre” – kezdte beszámolóját Harsányi. „Sokan azt mondják rám, hogy ’máriapócsi vízmenő’, valamiért nagyon érzem ezeket a körülményeket, sok ilyen versenyt nyertem. Most is a vizes futamon mentem a legjobban, persze ebben a kategóriában már annak számít, ha hatodik vagyok 13-ból. Jó érzés volt, hogy sokan odajöttek, és mondogatták, hogy ’Zolikám visszatért a vízre’. Tényleg azt tapasztalom, hogy Máriapócson nagyon sok drukkerem van” – mondta a versenyző, akinek emiatt külön öröm volt, hogy a RabócsiRingre Kakuccsal ellentétben már beengedték a nézőket.



A csapat taktikai megfontolásból kihagyta az utolsó kvalifikációs futamot, így Harsányi összesített 12. helyezettként állhatott fel a második elődöntő utolsó rajtsorába. Közel volt a továbbjutás, de végül itt véget ért számára a máriapócsi verseny.

„A felszáradó pályán is egészen jól tudtam tartani a tempót a középmezőnyben. Az elődöntőben az utolsó helyről indultam, de a rajtnál eljöttem negyediknek. Aztán viszont kaptam egy kokit az egyik kollégától, ami ki is zökkentett, és még meg is sérült az autó. Szóval megint picin múlott a döntő, amit nagyon sajnálok” – részletezte az elődöntő történéseit a hivatalos végeredményben 11. helyezettként értékelt Harsányi.

„Ebben a mezőnyben egyértelmű, hogy a többiek technikai előnyben vannak velünk szemben. De valamit kitalálunk a következő versenyre! Soha nem feltett kézzel megyünk, ezt ők is tudják” – fogalmazott harciasan Harsányi Zoltán. Az RXC Technics Motorsport előtt hosszú szünet áll, amely során dolgozhatnak rajta, hogyan közelítsék meg a riválisokat: a július 17-18-ra kiírt harmadik fordulót Fuglauban törölték, helyettesítése pedig nem eldöntött, így az a furcsa helyzet, hogy pontosan nem tudni, mikor és hol lesz a bajnokság következő versenye.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: