DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Off-road

Bevették a magyarok Ausztriát, Csucsu túlélte és megnyerte a káoszt

A magyar és osztrák bajnokság közös hétvégéjén, akárcsak két héttel korábban Máriapócson, Csucsu vitte a SuperCars kategóriát. Három fő géposztályban is magyar siker született Greinbachban.

Volt egy fontos hiányzója a 2020-as szezon egyetlen határon túli hétvégéjének a csúcskategóriában: a favorit Kárai Tamásnak az Európa-bajnokságon volt jelenése. A 12 fős mezőny viszont erősödött négy osztrák és egy cseh pilótával: épp ők nyerték az előfutamokat, Alois Höller az első kettőt, Marek Joura a harmadikat. A köztes eredménylistán Mózer Márk volt a legjobb magyar harmadik hellyel, Csucsu ekkor még csak a hatodik pozícióban állt.

Ebből a helyzetből fordítottak a magyarok: saját elődöntőjét Csucsu már megnyerte, így Höller mögül rajtolhatott a döntőben. A kaotikus első körben az osztrák a gumifalban végezte, miután ütközött Csucsuval, aki egy második ütközésbe is belekeveredett. Piros zászló után az új rajtnál mindössze hárman sorakoztak fel: csodával határos módon összetákolt Citroenjével a máriapócsi nyertes is közöttük volt, ráadásul be is húzta a csonka futamot. Mózer Márk második, Benyó Máté harmadik helye egy csupa magyarokból álló dobogót jelentett.



A Super1600-ban Körmöczi Balázs győzött Kakucson és Máriapócson is, Greinbachban azonban kizárták az első előfutamról, így hiába volt gyors a másik kettőn, pontszáma nem volt elegendő a döntőbe jutásra. Gergely Róbert azonban remek formában ment, és fél másodperces különbséggel legyőzte az osztrák Erwin Frieszlt.

A SuperTouringCars +2000-ben Vámosi Tibor és Gabay Zion nyert előfutamokat, mégsem avattak új győztest: Koncseg Zoltán behúzta harmadik döntőjét. A SuperTouringCars -2000-ben ugyancsak harmadszor nyert Roman Castoral, a SuperTouringCars -1600-ban viszont a harmadik különböző győztes ünnepelt, Daniel Karlovits.

A Magyar Kupában Siebel Balázs duplázott, a megfogyatkozott Swift Hybrid RX Cupban – hat helyett csak négyen voltak jelen – pedig Luigi szerezte háromból harmadik győzelmét.

Részletes eredmények itt találhatók.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: