DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Off-road

Kárai nyitotta győzelemmel a ralikrossz-ob-t

Máriapócson húsvétkor kezdetét vette a ralikrossz-ob szezonja: a SuperCars kategóriában a döntőben fordítottak a magyarok, de a többi nemzetközi kategóriában a külföldiek elorozták a babérokat. Bemutatkozott az MX5 Kupa, a mezőnyben Ficza Ferenccel.

A legfontosabb kategóriában, a SuperCarsban csupán 7 autó indult el a húsvét vasárnap és hétfőn rendezett máriapócsi viadalon, amely a hazai pontverseny mellett a közép-európai értékelésbe is beleszámított. Címvédő nem volt a mezőnyben, hiszen az elmúlt két év bajnoka, Kiss Pál Tamás felhagyott versenyzői pályafutásával. A zászló az előfutamok során Alois Höllernek állt, a döntő harmadik helyére kvalifikáló Kárai Tamás azonban megelőzte az osztrákot, és Audijával elsőséggel kezdte a szezont.



A Super1600-ban már külföldi győzelem született a cseh Josef Susta révén, aki megelőzte az elsődlegesen Európa-bajnokságra koncentráló Marton Gergelyt. A SuperTouringCars +2000 szintén cseh sikert hozott Miroslav Pospichal révén – a legjobb magyar, „Bészi” harmadik lett –, akárcsak az STC -2000 a szokásos favorit, Roman Castoral győzelmével. A kizárólag hazai pilótáknak szóló Magyar Kupában Laczkó Lehel aratott diadalt.

Egy különleges figyelemmel övezett kategória az MX5 Kupa volt. A Mazdák mezőnyében több ismerős név is felbukkant: a gyorsasági autóversenyzésből pártolt át Benyó Máté, valamint a nemzetközi túraautózásban tapasztalt Ficza Ferenc is. Benyó mindhárom előfutamon leggyorsabb volt, de végül a döntőt negyedikként zárta, Ficza mögött, a fináléban Gerencsér Dávid aratott győzelmet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: