DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Off-road

Kiss Pál Tamás Ausztriában is legyőzhetetlen

Az országos ralikrosszbajnokság ezúttal hazánk határain kívül, Greinbachban vendégeskedett a negyedik forduló erejéig. Hiába próbálkoztak azonban osztrákok is: KPT megszerezte negyedik győzelmét.

Eddig hibátlanul alakul Kiss Pál Tamás szezonja a magyar ralikrossz-ob SuperCar kategóriájában: a Peugeot 206-ot hajtó versenyző győzött a szezonnyitón a Slovakia-Ringen, majd a húsvéti és pünkösdi máriapócsi futamokon – utóbbin úgy, hogy csak hétfőn állt rajthoz, előző nap ugyanis még az Európa-bajnokságon szerepelt Belgiumban. A korábbi formulaautósnak Greinbachban is minden összejött.

A 17 fős, felerészt magyar, felerészt osztrák mezőnyben ugyanúgy menetelt, ahogy a magyar bajnoki futamokon szokott: győzelem az első előfutamon Alois Höller, a másodikon Wieszt Jankó előtt. A harmadik kisebb szépséghiba volt, itt csak negyedik lett, miközben Max Pucher győzött, de így is vitte a maximális 16 pontot az előfutamokat követő összesített sorrendért.



Elődöntőjében megint csak nyert Wieszt előtt, míg a másik ágról Pucher volt a leggyorsabb Kárait legyőzve. Kárai Tamás, a tavalyi országos bajnok az előfutamok közül egyet sem zárt az első háromban, a döntőben mégis ő tudott legközelebb férkőzni KPT-hez Audijával – ez jelen esetben 2,6 másodpercet jelentett, ennyivel maradt le a hat kör végén a győztestől. Pucher állt a dobogó legalsó fokára a versenyen, amelynek eredménye egyben a közép-európai zónabajnokságba is beletartozik.

A Super 1600 kategória létszámát néhány külföldi induló bővítette 6-ra – az osztrákok uralták a hétvégét, az összes előfutamon győztes Mario Petrakovits nyert a fináléban is Werner Panhauser előtt, a legjobb magyar versenyző, Marton Gergely harmadik lett, ezzel tovább növelte vezetését a bajnokságban. Oliver Gruber által osztrák győzelem született a SuperTouringCars géposztályban, a legjobb magyar, Csendes Zsolt ötödik pozícióban végzett.

2000 köbcentiméter alatt sikerült megverni a győzelmeket halmozó cseh Roman Castoralt, aki kiesett a döntőben. Csirmaz Brúnó előtt Erwin Frieszl győzött. Természetesen versenyzett Greinbachban a Magyar Kupa, amely a suzukis Pleiveisz Tamás győzelmét hozta, míg a Junior Kupában Harkányi Máté ünnepelt sikert.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: