DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Off-road

Vass Zoltán az év végi dobogóra pályázik

Máriapócson zárul a ralikrossz országos bajnokság, ahol az RXC Technics Motorsport versenyzője, Vass Zoltán bebiztosíthatja az év végi második pozíciót, de akár negyedik helyen is befejezheti a szezont.

„Igazából nincsen nagy trükk, a célunk elérni a lehető legjobb eredményt. Szeretnénk év végén a dobogón maradni, jelenleg a második helyen állunk Harsányi Zolival holtversenyben, ha a dobásokat is figyelembe vesszük” – kezdte előzetes helyzetjelentését Vass Zoltán az október 23-24-i versenyről. Máriapócsra idén harmadszor tér vissza a ralikrossz ob mezőnye, a második és harmadik állomás után a hetedik, évzáró fordulót is itt tartják.



 

„Nyilván örülnénk, ha a második lenne a miénk, viszont úgy állunk, hogy a harmadik sem biztos. Ha olyan mértékű technikai meghibásodás vagy sérülés adódik, hogy nem tudjuk befejezni, akkor a harmadik hely is elúszhat, ezért inkább a dobogó megőrzése a cél. Az autó felkészítése közben mindenre odafigyelünk, amire csak oda lehet, hogy műszaki problémánk ne legyen, de az ilyen teljesen váratlanul szokott jönni. Én megpróbálom kihozni a maximumot, saját magamból és az autóból is.”

Vass különleges szituációban érkezik a hétvégére, hiszen saját csapattársa, Harsányi Zoltán legnagyobb ellenfele a SuperCars kategória pontversenyében, aki ráadásul kilencszeres magyar bajnok. „Nem furcsa a helyzet, úgy gondolom, hogy semmilyen jellegű konfliktus nem lesz belőle, ha így, ha úgy alakul. Igaz, hogy egy kilencszeres bajnokot megelőzni év végi összetettben nem kis dolog lenne, de másféle célokkal vágtunk neki az idénynek, ő egy tizedik bajnoki címet akart bezsebelni, nekem az volt a fő, hogy minél előrébb végezzek. Ő Máriapócson nagyon gyors, rengeteg tapasztalat áll a háta mögött. Viszont ismerjük a ralikrosszt, borzasztó gyorsan változnak a dolgok” – latolgatta esélyeit a Mitsubishi Colttal versenyző Vass Zoltán.

Ami azonban a versenypályát illeti, Máriapócs igazi mumus Vass számára, bár ezúttal igyekszik más hozzáállással gondolkodni. „Nagyon sok technikai probléma ott ért utol, volt olyan szezonunk, mikor két versenyből egyiken sem tudtunk részt venni, egyszer nem lett kész az autó, aztán előző nap ment tönkre. Tehát elég keveset mentem a pályán, ahhoz képest, mennyit mehettem volna. Idén az egyiken kipukkant a motor, az éjszaka folyamán főtengelycserét, kuplungcserét, váltócserét, osztóműcserét végeztünk, a másnapi előfutamon kijött a motor oldalán a hajtókar is, így zártuk. A másik a megszokotthoz képest egész jól sikerült, negyedik lettem. Természetesen most pozitívan kell hozzáállnom a pályához, bízom benne, hogy ez az év végi zárófutam az elképzelésinknek megfelelően fog alakulni, és a RabócsiRingre is jó érzésekkel tudok visszagondolni a jövőben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: