DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Off-road

Harsányi Zoltán: Most mindent bele

Az év utolsó előtti futamán egy dobogó megszerzése elengedhetetlen a kilencszeres magyar ralikrosszbajnok számára, ha el akarja érni szezon végi célját. Az RXC Technics Motorsport versenyzőjének legfontosabb fegyvere több mint 30 verseny tapasztalata Nyirádon.

„Most valami nagyot kellene mennünk, mert annyira szoros a pontállás, hogy az év végi dobogóra csak úgy tudunk felférni, ha az első háromban végzünk. Most mindent bele” – kezdte versenyelőzetesét Harsányi Zoltán. A hét fordulóból álló ralikrossz országos bajnokság hatodik állomása Nyirád október első hétvégéjén, ahol idén egyszer már járt a mezőny, a nyári szünetet megelőzően.

Harsányi Zoltán elárulta, a szezon utolsó két versenyét is megszokott társával, a Mitsubishi Evo V-tel fogja teljesíteni. „Az Evo X sajnos idén már nem lesz kész, viszont egy ebbe szánt alkatrészt, a váltót betesszük az V-be. Reméljük, hogy segíteni fog, egy kis gyorsulást várok tőle. A legfontosabb a tapasztalatom lesz, amiből bőven van Nyirádon. Ez a 16. évem a SuperCarsban, minden évben két versenyt tartanak itt, tehát már 30 felett járok. Szeretem a pályát, nagy a tempó, ugratókkal, élmény rajta menni.”



A SuperCars kategória állására pillantva Harsányi Zoltánt pontegyenlőséggel a második helyen találjuk, elhamarkodottan ki lehetne jelenteni, hogy már csak megtartani kell ezt a pozíciót. „Ez igazából csak látszatra második hely, mivel év végén lesz egy mínuszolás, a legrosszabb eredményt eldobja az ember. Így pedig már csak negyedik vagyok, tehát nem ilyen egyszerű a feladat. Kárai Tamás mögött a második helyen jön Wieszt Jankó, aztán Vass Zoli, és csak mögötte én. Ráadásul Kiss Pál Tomi is közel van. Ezért kell most mindent beleadni” – zárta az RXC Technics Motorsport versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: