DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Off-road

HQ Racing: Beni első győzelme

Óriási sikerrel zárta a hazai ralikrossz bajnokságnak múlt hétvégi futamát a HQ Racing: Hangodi Bendegúz több dobogós helyezés után az ausztriai Greinbach-ban megszerezte első győzelmét a Junior Kupában. Hangodi Zoltán a 14. helyen zárt a SuperCars népes mezőnyében.

150913HangodiZoltan



“Nagyon élveztem az egész hétvégét. Előtte úgy gondoltam, hogy az én malmomra hajtja a vizet, hogy most mindenkinek új a pálya, és egyenlőbbek az esélyek, eleinte mégsem tűnt úgy, hogy meglehet a győzelem, mert Széll Szabolcs rengeteget készült, és nagyon gyors volt. A greinbachi pálya alapvetően könnyű, mégis nehéz jó kört menni rajta, egyszerre kell bevállalósnak és taktikusnak lenni. Az első előfutamban nem igazán voltam önmagam, ehhez képest a harmadik hely nem is volt olyan rossz. Utána összeszedtem magamat, sikerült szinte végig 45-ös köröket autóznom, és az előfutamok után az összesítésben a második helyen álltam. A döntőben jól kaptam el a rajtot, és amikor az első kanyarban sikerült elsőként elfordulnom, már tudtam, hogy meg lehet a győzelem. Nagyon boldog vagyok, de nem fogok elszállni, még van két verseny hátra az idényből, és azokon is szeretnék jól teljesíteni” – értékelte a versenyt Beni.

150913HangodiBendeguz2

“Fantasztikus hétvégénk volt, hatalmas öröm volt látni Beni sikerét. Eszembe jutott a saját első győzelmem quaddal Derecskén, de ez sokkal jobb érzés volt. Ami a saját versenyemet illeti, kicsit kevésnek éreztem a kétszer négy körös szabadedzést, mire igazán megtanultam a pályát, már az előfutamok végén jártunk. Sajnos az elődöntőről ezúttal lemaradtam, de összességében jól éreztem magam Greinbach-ban, Beni győzelme mindenért kárpótolt. Gábornak ezúton is gratulálunk a nagykállói versenyhez, úgy érzem, jó irányban halad most a csapat. Idén a ralikrosszos szezonból még van két versenyünk, és a Mosquitókkal mindenképpen indulunk a Mikulás Rallye-n, jövőre pedig szeretnénk újra teljes erővel koncentrálni a terepralira” – vázolta a csapat terveit Hango.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: