DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Off-road

Vass Zoltán: Az év legjobban várt versenye

Az RXC Technics Motorsport versenyzője, Vass Zoltán mindig örömmel tér vissza versenyezni a nyirádi katlanba, és ez alól a most hétvégi közép-európai zóna-, illetve magyar bajnoki futam sem jelent kivételt. Célja a döntőbejutás a SuperCars erős, vb-s technikákkal is tarkított mezőnyében.

„Nyirád egy igazi ralikrosszpálya, amin mindig, minden körülmények között élvezetes versenyezni, és én jó emlékeket is őrzök innen, ezért a mostani zónabajnoki és ob-futamot is izgatottan várom” – kezdte futam előtti nyilatkozatát a pilóta, aki a 2012-es nyirádi Európa-bajnoki futamon a legjobb magyar helyezést elérve a 9. helyen végzett, míg a tavalyi dupla szezonzárón két dobogós helyezést szerzett ugyanezen a helyszínen.

 



„Az autón a jól sikerült máriapócsi verseny után apróbb változtatásokat eszközöltünk, amik remélhetőleg tovább lendítenek majd a tempónkon. Amúgy minden működik, minden a legnagyobb rendben, és én maximálisan bízom a fiúk munkájában. Az időjárás úgy tűnik, jó lesz, hiszen egész hétvégére száraz, napsütéses időt jósolnak, úgyhogy remélhetőleg nemcsak versenyzők leszünk sokan, de a szurkolók is nagy számban kíváncsiak lesznek ránk. Úgy gondolom, hogy az idei szezon egyik legszínvonalasabb magyar ob-futama következik, ezért izgatottan készülök rá, és szeretnék döntőbe jutni, bár tudom, hogy ez nem lesz egyszerű ebben az erős zónabajnoki mezőnyben” – tekintett előre a hétvégére az ob-tabella jelenlegi 5. helyezettje, Vass Zoltán. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: