DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
Off-road

Új pilóta a HQ Racing kötelékében

Gőzerővel készül a HQ Racing a 2015-ös szezon nyitányára: bár az első terepralis versenyre még egy jó hónapot várni kell, a csapat e hét végén, március 20-22. között ralikrosszban már megteszi az első versenykilométereket.

Hangodi Zoltán számára mindenképpen különlegesnek ígérkezik a hétvége, hiszen nem csupán ő áll rajthoz a Slovakiaringen, hanem fia, Bendegúz is ott lesz az indulók között.

141004_nyirad2



A tavasz első napsugaraival egyidőben lassanként újra útjukra indulnak a hazai autós sorozatok is. Elsőként a ralikrosszosok kezdenek, s a HQ Racing nem csupán képviselteti magát a slovakiaringi nyitó viadalon, de rögtön két autót is indít: A SuperCarban rajthoz álló Hangodi Zoltán és a Nissan Sunny mellett a 14 esztendős Hangodi Bendegúz is indul a Junior Kupában egy Suzuki Swifttel.

beni1_800

„A HQ Racing idén nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre is, s ennek keretében a 14 éves Beni fiam is ott lesz a rajtnál az idei első ralikrossz futamon egy bérelt Suzuki Swifttel. Múlt hétvégén már teszteltünk, és azt mondhatom, hogy biztató a teljesítménye. Nagyon várom már a versenyt, rekord létszámú mezőny nevezett a slovakiaringi viadalra, úgyhogy biztosan izgalmas hétvégénk lesz. A SuperCar divízióban tizennyolcan leszünk, s bár ma már az egyik legöregebb és leggyengébb versenygépnek számít a mezőnyben a Nissan Sunny, azért mégis egy korábbi bajnokautóról van szó, és igyekszem ennek megfelelően kihozni belőle a legjobbat. Dunaszerdahely csupán 140 kilométerre van Budapesttől, úgyhogy mindenkit szeretettel várunk erre a nagyon izgalmasnak és kellemesnek ígérkező versenyhétvégére” – mondta el Hangodi Zoltán.

beni2

A slovakiaringi viadal szombaton délelőtt 11-kor a szabadedzésekkel indul, az előfutamokat 14:30-tól illetve 16:30-tól láthatja a közönség. Vasárnap reggel 8 órai kezdettel folytatódnak az előfutamok, majd 12:15-től kerül sor az elődöntőkre, 14:30-tól pedig a döntőkre. A hétvége programja 16:30-kor a díjkiosztókkal zárul.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: