DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Motor

Idén biztosan nem lesz Magyar Nagydíj a MotoGP-ben

Carmelo Ezpeleta Dorna-vezér elárulta: nem tudták elvégezni a szükséges munkálatokat a Balaton Park Circuiten, így biztosan nem ugrik be az új pálya.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Tavaly adták át a vadonatúj Balaton Park Circuitet, amely 2024-ben tartalékhelyszínként került be a MotoGP versenynaptárába. Ám hiába törölték néhány hete az április elejére tervezett Argentin Nagydíjat, nem ugrott be a helyére a balatonfőkajári helyszín.

Most az is kiderült, hogy erre akkor sem fog sor kerülni, ha esetleg még egy futamot le kell fújni idén a MotoGP-ben – minderről Carmelo Ezpeleta, a kereskedelmi jogokat birtokló Dorna elnöke beszélt a Mundo Deportivo által készített interjúban:

balaton-park-circuit-1



„Ami a Balatont illeti: jelenleg nem vesszük számításba. Nem tudták elvégezni azokat a munkálatokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a MotoGP-re homologizálják. Úgyhogy nem, nem lesz ott futam. Ha még egy verseny kiesne, akkor 20 nagydíj marad” – jelentette ki Ezpeleta.

Korábban amúgy a Kazah GP kapcsán merültek fel kétségek, elvégre a Sokol Circuit már tavaly is szerepelt az előzetes menetrendben, mégis törölni kellett azt. A június közepére kiírt verseny kapcsán viszont Ezpeleta elmondta: beszélt az illetékesekkel, július óta kész a pálya, csupán néhány létesítmény hiányzik, így a kazah forduló nincs veszélyben – sőt, a katari évadnyitóra sok illetékes érkezik majd tőlük, mivel lesz együttműködés közöttük a sportbírókat illetően.

Visszatérve még a Balaton Park Circuitre: az új magyar pálya a hétvégén rajtolt Superbike-világbajnokság naptárában is szerepel, ám ott tényleges helyszínként, augusztus 23-25-i időponttal – jóllehet, az olasz sajtóban már felröppentek olyan pletykák, hogy gazdasági okok miatt az a verseny is elmaradhat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: