DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Motor

Martin rajt-cél győzelmet aratott, Bagnaia dobogón

Megismétlődött a sprint sorrendje: a pramacos nyert Misanóban a fájdalmakkal küzdő Bezzecchi és Bagnaia előtt. Pedrosa szabadkártyásként ismét negyedik.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Akárcsak a szombati sprinten, a MotoGP San Marinó-i Nagydíjának vasárnapi versenyén is Jorge Martin startolhatott a pole-ból Misanóban. A Pramac Racing spanyolja ismét megőrizte a vezetést, mögé pedig a Marco Bezzecchit átlépő Francesco Bagnaia zárkózott fel, sőt eleinte igyekezett is szorongatni márkatársát a múlt heti bukása okán fájdalmakkal küzdő világbajnok. A három ducatis mögött ezúttal Brad Binder hamar megelőzte KTM-es szabadkártyás kollégáját, Dani Pedrosát.

Az első négyes hamar össze is állt, csata pedig a második pozícióért alakult ki elsőként: Bezzecchi támadta meg Bagnaiát, de a címvédő hamar vissza tudta venni a helyét a VR46-os olasztól. A táv harmadához érve aztán megfogyatkozott az élboly: Binder csúszott el a negyedik helyről – igaz, a dél-afrikai a mezőny végén folytatni tudta a versenyt. A másik gyári KTM-es még rosszabbul járt: az eleve a pontszerzőzóna végén haladó Jack Miller a ducatis szabadkártyás Michele Pirróval ütközött és bukott.

motogp-martin-misano-pramac



Pedrosa ellenben egy ideig úgy tűnt, fel tud zárkózni a három élen álló Ducatira, majdnem egy másodpercen belülre is verekedte magát a vezető Martinhoz képest, aztán viszont a spanyol hátránya ismét nőni kezdett a trióval szemben – akik gyakorlatilag csata nélkül, egymástól két-három-négy tizedmásodpercre motoroztak. Hátrébb amúgy még többen elestek: Joan Mir és Pol Espargaro is idejekorán búcsúzott.

A táv második felére fordulva aztán Martin hirtelen ellépett az üldözőktől, vélhetően itt kezdték el éreztetni a hatásukat a múlt heti sérülések. Különösen Bagnaia lassult vissza, akit néhány kör elteltével meg is előzött Bezzecchi. Emellett Pedrosa is közeledni tudott a vb-éllovasra, de akárcsak szombaton, igazán támadást nem tudott indítani a 2018 végén visszavonult spanyol.

Martin eközben senkitől sem zavartatva, kényelmes előnnyel futott be és zsebelte be idei második vasárnapi nagydíjgyőzelmét, azaz tökéletes hétvégét zárt a spanyol. Bezzecchi lett a második, Bagnaia pedig a harmadik, azaz a sérülések ellenére is csak 36 pontra olvadt a fórja a tabellán. Pedrosa negyedik helye beugróként parádés, majd jött két apriliás, Maverick Vinales és Miguel Oliveira. Marc Marquez toronymagasan legjobb hondásként a hetedik helyen jött be, maga mögött tartva Raul Fernandezt és Luca Marinit, míg a top 10-et Johann Zarco tette teljessé. A Yamahák mindössze a 13. és 15. helyeken, köztük ért célba az elején eleső Binder.

Folytatás két hét múlva az Indiai Nagydíjjal.

A futam végeredménye:

1. Jorge Martín Ducati  
2. Marco Bezzecchi Ducati 1.350
3. Francesco Bagnaia Ducati 3.812
4. Dani Pedrosa KTM 4.481
5. Maverick Viñales Aprilia 10.510
6. Miguel Oliveira Aprilia 12.274
7. Marc Márquez Honda 13.576
8. Raúl Fernández Aprilia 14.091
9. Luca Marini Ducati 14.982
10. Johann Zarco Ducati 15.484
11. Álex Márquez Ducati 15.702
12. Aleix Espargaró Aprilia 15.878
13. Fabio Quartararo Yamaha 14.898
14. Brad Binder KTM 23.778
15. Franco Morbidelli Yamaha 24.579
16. Augusto Fernández KTM 31.230
17. Fabio Di Giannantonio Ducati 32.537
18. Stefan Bradl Honda 35.330
19. Takaaki Nakagami Honda 43.601
Kiesett:    
  Pol Espargaró KTM  
  Joan Mir Honda  
  Michele Pirro Ducati  
  Jack Miller KTM  
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: