DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Motor

Martin uralta a sprintet, Bagnaia harmadik

A Pramac spanyolja győzött a MotoGP misanói sprintjén Bezzecchi előtt, míg a fájdalmakkal küzdő Bagnaia a szabadkártyás Pedrosa támadásait kivédve a harmadik.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A délelőtti időmérőn körrekordot elérő Jorge Martin startolhatott a pole-ból a MotoGP misanói sprintversenyén, s a start után is megtartotta a vezetést a Pramac spanyolja, mögötte viszont Francesco Bagnaia átlépte Marco Bezzecchit. Mögöttük a szabadkártyás Dani Pedrosa haladt negyedikként, de nem ő volt az egyetlen remeklő KTM a 13 körös táv elején: Brad Binder zárkózott fel, egy ízben egy dupla előzést is bemutatva.

motogp-martin-misano-sprint



Bezzecchi nem sokáig tanyázott a harmadik helyen, már az első körökben visszaelőzte Bagnaiát: a VR46-os is kézsérüléssel küzd a hétvégén a barcelonai tömegbaleset után, de gyári ducatis márkatársa pedig komoly fájdalmakkal megbirkózva ült motorra – nem meglepő, hogy a címvédő nem is tudta tartani Martin és Bezzecchi tempóját.

A két élmenő szatellit ducatis között hat-nyolc tizedmásodperc között változott a különbség, Pedrosa ellenben a táv felén túl megérkezett Bagnaiára, miközben a Maverick Vinalesen magát kemény csatában áthámozó Binder is közelített rájuk. Az utolsó két körre teljesen összeállt a hármas.

Martin eközben teljesen kontrollálva a versenyt nyerte meg a sprintet, idén már harmadik alkalommal. Bezzecchi lett a második, Bagnaiával viszont nem tudtak mit kezdeni a féktávokon a KTM-ek, így a regnáló világbajnoké lett a harmadik pozíció, s így a ponttáblázaton is csak minimálisan csökkent az előnye két fő üldözőjével szemben. Pedrosa negyedik helye így is megsüvegelendő, Binder mögött pedig Vinales, Luca Marini, Aleix Espargaro és Alex Marquez szerzett még pontot – utóbbi bátyja, Marc Marquez épp csak lemaradt erről a tizedik helyen.

A sprint végeredménye:

gp-sprint-misano

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: