DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Motor

Espargaro oktatott a barcelonai sprinten

A táv felénél állt csak az élre, mégis kényelmes fórral húzta be a MotoGP Katalán Nagydíjának szombati versenyét. Bagnaia és Vinales szoros befutó után a dobogón.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Akárcsak a délelőtti időmérő esetén, a MotoGP sprintfutama előtt is lógott az eső lába a Katalán Nagydíj helyszínén, a Circuit de Catalunya versenypályán, de száraz körülmények között startolt el a 12 körös viadal. Francesco Bagnaia a pole-ból indulva megőrizte a vezetést, mögé előbb Jorge Martin zárkózott fel remek elrugaszkodással, de a spanyolt hamar visszaelőzte a két gyári apriliás, Maverick Vinales és Aleix Espargaro. Különösen utóbbi tempója tűnt erősnek: a célegyenesben Vinalest is lehagyta és megindult Bagnaia után.

motogp-aleix-espargaro-aprilia-2



Espargaro oda is ért hamar a ducatis mögé, sőt közeledett a párosra Vinales és Brad Binder is – de csak miután egyszer Martin bepróbálkozott az apriliás spanyol mellett és elvétette az 1-es kanyart, így hátracsúszott a hatodik pozícióba, azaz még Miguel Oliveira is elment mellette. A táv feléhez érve aztán Espargaro a célegyenes végén be is fért Bagnaia mellé és átvette a vezetést a Ducati világbajnoki éllovasától!

Onnantól kezdve pedig vissza sem nézett Espargaro: az Aprilia versenyzője magabiztos előnnyel húzta be első sprintdiadalát. A róla leszakadó Bagnaia azonban nem lélegezhetett fel, mert Vinales üldözte őt egészen közelről, ám hiába loholt a sarkában a spanyol, az olasz nem ingott meg és behozta második helyen a Ducatit. A dobogósok mögött Binder lett a negyedik a KTM-mel, majd jött Martin, akinek így tovább nőtt a hátránya Bagnaiával szemben a vb-összetettben. Oliveira, Johann Zarco, Marco Bezzecchi és Enea Bastianini szerzett még pontot. Marc Marquez sokáig a 8-10. helyen haladt, végül azonban csak 11. lett – igaz, így is messze a legjobb lett a küszködő hondás-yamahás versenyzők közül.

A sprintfutam végeredménye:

motogp-sprint-barcelona

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: