DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Motor

Bagnaiáé a pole a felszáradt pályán, Marquez háromszor bukott

A világbajnok zsebelte be a rajtelsőséget a Német GP-n Marini és az első két sorba egyedüli nem ducatisként beférő Miller előtt. Marquez háromszor is elesett fél órán belül.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A korábbi esőzések miatt vizes pályán indult a MotoGP Német Nagydíjának szombati programja a Sachsenringen. A tét nélküli szabadedzésen Marc Marquez bizonyult a leggyorsabbnak – miután a tréning első perceiben az előtte haladó Marco Bezzecchivel koccant.

Még az időmérő első szakaszának is vizes pályára való abroncsokkal vágtak neki a motorosok, végül azonban az a két versenyző jutott tovább, akik a hajrában slickre váltottak a száradó aszfalton: Brad Binder volt az első bátor jelentkező, majd Marc Marquez követte a példáját – igaz, a repsolos azt követően váltott a második motorjára, hogy az elsővel elcsúszott az utolsó kanyarban, s nagy sprintet levágva tért vissza a bokszba. Mögöttük Maverick Vinales kvalifikálta magát a 13. helyre, míg Franco Morbidelli a 17. helyről startolhat majd a Yamahával.

motogp-bagnaia-ducati-sachsenring-pole



A Q2-re már egyértelműen slick gumikra alkalmas volt a pálya, a körülmények azonban így is megtréfáltak néhányakat: Marquez ismét elesett az utolsó kanyarban, ezúttal egy highside bukást produkálva, amely során kicsit meg is ütötte magát, majd nem sokkal később Bezzecchi is ugyanott mutatott be egy hasonlót. Az élen eközben az első körök után Francesco Bagnaia állt Jorge Martin és Luca Marini előtt.

Az utolsó percek tűzijátékból is a regnáló világbajnok jött ki a legjobban, így a Ducati motorosa ismét megszerezte a pole-t. Mögötte 78 ezredes lemaradással Marini lett a második, míg az első sorba Jack Miller fért még be a KTM-mel. Ezzel ő lett az egyetlen nem ducatis az első két sorban, hiszen a másodikba Zarco, Bezzecchi és Martin kvalifikálta magát – annak ellenére, hogy a francia a hajrában el is esett. Ugyanígy tett ráadásul Marquez is, aki így három (!) bukással zárta az időmérőt, viszont így is a hetedik rajthely lett az övé. Mögötte Alex Marquez, Binder, Aleix Espargaro, Enea Bastianini és Fabio Quartararo zárta a sort.

A MotoGP sachsenringi sprintfutama 15 órakor rajtol.

Az időmérő végeredménye:

motogp-sachs-kvali

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: