DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Motor

Bagnaiát a szemerkélés sem állította meg

Ugyan az első körökben nem mindig állt az élen, végül a vb-éllovas húzta be a sprintet az Olasz GP-n. Vb-üldözője, Bezzecchi a második, Martin még a dobogón.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ahogy azt idén már megszokhattuk, szombat délután következett a MotoGP sprintfutama a mugellói Olasz Nagydíjon. A pole-pozícióból Francesco Bagnaia vághatott neki a 11 körös távnak, és az olasz meg is őrizte a vezetést Marc Marquez előtt, míg mögéjük Jorge Martin zárkózott fel a harmadik helyre. Nem sokkal mögöttük történt egy incidens, Brad Binder és Alex Marquez összeérésének utóbbi bukása lett a következménye – a dél-afrikait pedig meg is büntették emiatt később.

motogp-bagnaia-ducati-mugello-sprint



Az élen Martin az első kör végén átlépte Marquezt és feljött másodiknak – miközben helyenként egyértelműen szemerkélni kezdett az eső is! Ez az addiginál is jobban összerázta az élbolyt: Martin az élre állt, Bagnaia mögött pedig elképesztő csatát vívott egymással a két VR46-os, Luca Marini és Marco Bezzecchi, a KTM-mel villogó Jack Miller, valamint Marquez – utóbbi páros össze is ért a harmadik körben, így mindketten veszítettek néhány pozíciót.

Martin egymást követő két körben is lesodródott az 1-es kanyarban, ennek köszönhetően Bagnaia újra az élen találta magát, majd pedig Bezzecchi lépett elő a fő üldözőjévé. Ezt követően lecsillapodtak a kedélyek a mezőny elején, a Bagnaia, Bezzecchi, Martin, Zarco négyes pedig le is rázta magáról az üldözőket. Hátrébb ellenben történt egy újabb esés: Alex Rinst az orvosi központba is kellett szállítani.

Bár Bezzecchi próbálta tartani a lépést Bagnaiával, végül már nem változott a sorrend: a címvédő nyerte a sprintet legközelebbi vb-riválisa előtt, így közöttük négy pontra nőtt a különbség. Martin állhatott még dobogóra, miután maga mögött tartotta csapattársát, Zarcót, Luca Marini révén pedig az első öt helyet elvitték a Ducatik. Miller hatodikként zárt a KTM-mel, majd jött Marquez a Hondával, a pontszerzők közé pedig az apriliás Aleix Espargaro és a visszatérő ducatis Enea Bastianini fért még be – a yamahás Fabio Quartararo, valamint Binder is ezredekkel-tizedekkel szorult ki onnan.

A sprintfutam végeredménye:

gp-sprint-mug

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: