DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Motor

Bagnaia kezdett az élen, sehol a Yamahák

A három fő vb-aspiráns és Alex Rins zárt az első négy helyen az Olasz GP pénteki edzésein. Marquez bukással együtt is Q2-es, Quartararo csak a 15. helyen.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Csaknem egy hónap szünet után folytatódik a MotoGP-szezon, méghozzá a mugellói Olasz Nagydíjjal, ahol pénteken szokás szerint két edzés volt a menü. A délelőtti tréningen Alex Marquez bizonyult a leggyorsabbnak a Gresini Ducatival, megelőzve a yamahás Fabio Quartararót és a KTM-es Brad Bindert. Elöl szerepelt még Marco Bezzecchi és a két Pramac Ducati, míg a top 10-ben feltűnt Franco Morbidelli, Maverick Vinales, Marc Marquez és Raul Fernandez is.

Ellenben némileg lassabban kezdett a Ducati gyári párosa, a Le Mans-i bokatörésből visszatérő Francesco Bagnaia és a portimaói vállsérülése után újra motorozni próbáló Enea Bastianini, míg Aleix Espargaro egy kicsúszást is begyűjtött – igaz, Bagnaiához hasonlóan ő is eleve sántikált, a hírek szerint a minap szenvedett egy kisebb kerékpáros balesetet.

motogp-bagnaia-2023



A délutáni egyórás gyakorlás javarészt a hosszabb etapokról és a versenytempó csiszolásáról szólt, így a köridőket főként csak az utolsó 10-15 percben kezdték el javítani a versenyzők. A hajrában megfordult az élen többek között Binder, a nagyot előreugró Bagnaia, valamint Jorge Martin, Bezzecchi, a nem sokkal előtte eleső Marc Marquez, illetve Alex Rins is.

Végül aztán Bagnaiának jött ki a legjobban a lépés: a vb-éllovas 1:45,436-os idővel zárt az élen, ezzel 63 ezreddel előzte az őt a tabellán egypontos lemaradással követő Bezzecchit. Rins lett a harmadik az LCR Hondával, Binder a negyedik a KTM-mel, majd jött újabb három ducatis Martin, Bastianini és Zarco révén.

A top 10-et és ezzel a Q2 mezőnyét Marc Marquez, Aleix Espargaro és Luca Marini tette teljessé, míg kiszorult onnan másik többek között Maverick Vinales és a korábbiaknál jobban szereplő Raul Fernandez. Nem jutott még tízbe a 14. helyen végző Jack Miller, a 15-16. helyeken záró, a hajrában Fabio di Giannantonio bukása okán belengetett sárga zászlóra is ráfázó (és ezáltal délután nem is gyorsuló) Quartararo, Morbidelli yamahás duó, valamint a menetrend szerinti esést produkáló és csak 22. időt elérő Joan Mir.

A két pénteki edzés összesített eredményei:

gp-mugello-day1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: